Hva drikker du til middagsmåltidet?

Se, det er spørsmålet Apéritifs baromter stiller denne uken. Noen drikker vann, andre øl eller juice, mens atter andre har vin til middagen. Vi er spente på hva du drikker til hverdags eller i helgen når middagen står på bordet.
Redaksjonen
24 August 1998 - 01:54

Barometeret er avsluttet
Etter at nærmere 350 personer har avgitt svar, sier ca 18 prosent av våre lesere at de drikker vin til hverdagsmiddagen. Det er nok godt over gjennomsnittet for befolkningen. Hele 193 personer svarer at de drikker vin til helgemiddagen, og 189 svarer at de drikker vann til hverdags. Også det langt fra hva den gjennomsnittlige nordmann lar gli ned i strupen. Nok en gang bekrefter Apéritifs barometer at våre lesere er mer enn vanlig opptatt av nytelse og sann glede, samt god mat og godt drikke.
 
Leserne ble først bedt om å svare på hva de drikker til hverdagsmiddagen og deretter på hva de drikker til helgemiddagen, altså fredag, lørdag og/eller søndag. Barometeret ble avsluttet den 30.09.98 klokken 19.00.
Apéritifs ukebarometer stilte spørsmålet:
 

 
Hva drikker du til hverdags- og helgemiddagene
Vann til hverdagsmiddagene (189) 29%
 
Øl til hverdagsmiddagene (23) 4%
 
Juice/brus til hverdagsmiddagene (53) 8%
 
Vin til hverdagsmiddagene (48) 7%
 
Vann til helgemiddagene (35) 5%
 
Øl til helgemiddagene (75) 11%
 
Juice/brus til helgemiddagene (38) 6%
 
Vin til helgemiddagene (193) 30%
 
654 Total Votes
Apéritif
 

Du gir dine svar helt uten at noen kan spore det. Når du avgir svar, vil du automatisk bli flyttet til en side som viser svarfordelingen så langt. Og du kan bare svare én gang. Det sørger en liten dippedutt for. Du kan når som helst sjekke resultatene.
 
Du kan også sjekke forrige ukes barometre:
Hva betaler du for vin? 23.09.98
Hvor ofte drikker du vin? 15.09.98
Vil du smugle nå?

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe ekstra eksotisk ut av neste kyllingmiddag
Dagens rett

Gjør noe ekstra eksotisk ut av neste kyllingmiddag

Kyllingfilet penslet med chilimarinade gir det lyse kjøttet et ekstra kick. Prøv denne herlige oppskriften nå i helgen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her