Hva drikker du til middagsmåltidet?

Se, det er spørsmålet Apéritifs baromter stiller denne uken. Noen drikker vann, andre øl eller juice, mens atter andre har vin til middagen. Vi er spente på hva du drikker til hverdags eller i helgen når middagen står på bordet.
Redaksjonen
24 August 1998 - 01:54

Barometeret er avsluttet
Etter at nærmere 350 personer har avgitt svar, sier ca 18 prosent av våre lesere at de drikker vin til hverdagsmiddagen. Det er nok godt over gjennomsnittet for befolkningen. Hele 193 personer svarer at de drikker vin til helgemiddagen, og 189 svarer at de drikker vann til hverdags. Også det langt fra hva den gjennomsnittlige nordmann lar gli ned i strupen. Nok en gang bekrefter Apéritifs barometer at våre lesere er mer enn vanlig opptatt av nytelse og sann glede, samt god mat og godt drikke.
 
Leserne ble først bedt om å svare på hva de drikker til hverdagsmiddagen og deretter på hva de drikker til helgemiddagen, altså fredag, lørdag og/eller søndag. Barometeret ble avsluttet den 30.09.98 klokken 19.00.
Apéritifs ukebarometer stilte spørsmålet:
 

 
Hva drikker du til hverdags- og helgemiddagene
Vann til hverdagsmiddagene (189) 29%
 
Øl til hverdagsmiddagene (23) 4%
 
Juice/brus til hverdagsmiddagene (53) 8%
 
Vin til hverdagsmiddagene (48) 7%
 
Vann til helgemiddagene (35) 5%
 
Øl til helgemiddagene (75) 11%
 
Juice/brus til helgemiddagene (38) 6%
 
Vin til helgemiddagene (193) 30%
 
654 Total Votes
Apéritif
 

Du gir dine svar helt uten at noen kan spore det. Når du avgir svar, vil du automatisk bli flyttet til en side som viser svarfordelingen så langt. Og du kan bare svare én gang. Det sørger en liten dippedutt for. Du kan når som helst sjekke resultatene.
 
Du kan også sjekke forrige ukes barometre:
Hva betaler du for vin? 23.09.98
Hvor ofte drikker du vin? 15.09.98
Vil du smugle nå?

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her