Hvitt burgundkupp

Hvitt burgundkupp

Denne lekre hvitvinen lages av samme mann som står bak verdens mest ettertraktete viner.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Aubert de Villaine, en av vinverdenens mest mytiske vinpersonligheter, takket være eierandelen i Domaine de la Romanée-Conti, lager også «hverdagsviner» av Burgunds doldis, nemlig druen aligoté . Mens de fleste forbinder den med hovedingrediensen i kir, er de Villaines utgave, Villaine Bouzeron 2010 (48592) , dokumentasjon på hvor mye mer denne druen har å by på.

Flott matvin

Den er mineralsk med flott syre, god fylde og munnfølelse. En lekker og meget transparent vin, takket være en ideell årgang for hvite burgundere. Dessuten en veldig god matvin. Utmerket til sjømat, men også lyst kjøtt.

Bouzeron er en egen appellasjon for aligoté, den eneste faktisk, og mye takket være de Villaine. Beliggenheten er helt nord i Côte Chalonnaise, halvannen mil fra Beaune. Jordsmonnet er svært kalkholdig hvilket gir liv til den noe nøytrale aligotédruen. En annen viktig forklaring på at Bouzeron-aligoté er av en høyere kvalitet enn ellers, er at den her dyrkes i skråninger og ikke på flatmark som ellers i Burgund.

Lav avling

De Villaines vingård, som drives av Aubert og kona Pamela, og det siden 1973, er på 20 hektar. Fra og med 1986 har driften vært økologisk, og ifølge de Villaines vinmaker, Pierre de Benoist, kommer styrken ved slik drift til fullt uttrykk i årganger som 2010. En årgang som på grunn av vekslende vær under blomstringen fikk en svekkelse i denne, noe som igjen ga seg utslag i redusert avling. Hele 20-25 prosent lavere enn året før. Vingården holder seg fra før av til et nivå på avlingene som er 20 prosent lavere enn det som reguleres av vinloven.

Nær sagt selvsagt har de Villaine god kontroll på pinot noir-druen også. Deres Digone byr på fantastisk valuta for pengene, nydelig kirsebærfrukt, god dybde, og lekker syrefriskhet, men er for tiden ikke å få tak i her til lands.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

De Villaine Bouzeron 2018

Produsent:
Dom. A. et P. de Villaine
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
319,90 kr
Varenummer:
4859201
88 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen