Hvitt påfyll til kjelleren

Franz Hirtzberger lager noen av de kraftigste og mest lagringsdyktige vinene fra Wachau.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Men volumene er knøttsmå, og det som kommer til Norge er naturlig nok enda mindre. Men det er fortsatt mulig å skaffe seg en smakebit av denne lekre porteføljen. Blant andre er Hirtzberg Hochrain Riesling Smaragd 2008 (49644) en vin det i skrivende stund finnes drøyt 100 flasker igjen av. Et prakteksemplar av en riesling som i den lovende 2008-årgangen vil sørge for mye vinglede de neste 15 årene. Husk å la den få noen timer i karaffelen først.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Stor kapasitet
Hochrain-vinmarken er den nedre fortsettelsen av Singerriedel, en av de fremste cru-ene i Wachau , og derfor en av de mest ettertraktete (og dermed nesten utsolgt). Hochrain har mye av det samme jordsmonnet av forvitringsjord, men med et tynnere lag avleiringsjord på toppen. Den gir veldig mineralske og samtidig svært elegante viner med god kapasitet.

Hirtzberger Steinterrassen Riesling Federspiel 2008 (51151) er en blanding av druer fra flere av familiens brattheng og gir derfor et veldig godt inntrykk av karakteren de oppnår med rieslingdruene: Flott fruktighet og syrestruktur samt veldig god rikdom. Absolutt en vin for kjelleren som også har godt av en tur i karaffelen i dag.

Blodrødt tårn
Men de har også stor suksess med grüner veltliner, blant annet fra den supre vinmarken Axpoint, Hirtzberger Axpoint Grüner Veltliner Smaragd 2008 (49643) , som omkranser Hochrain. Den er altså fortsatt tilgjengelig om enn i svært små kvanta. Det er litt mer av Hirtzberger Rotes Tor Grüner Veltliner Federspiel 2010 (51150) som henter sine druer fra vinmarken Rotes Tor som ligger ovenfor Axpoint igjen.

Her er jordsmonnet tynnere og gneissen, glimmerskifteren og skiferen er nærmere overflaten. Resultatet er en svært mineralsk og heftig stil, selv på federspiel-nivå. Navnet har denne vinmarken fått fra tårnet som skal være en rest av den gamle bymuren. Den skal i følge legenden ha blitt farget rød av blod under svenskekrigen på midten av 1600-tallet.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Hirtzberg Hochrain Riesling Smaragd 2008

Produsent:
Weing. Hirtzberger
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Østerrike
Område:
Wachau
Pris:
365,00 kr
Varenummer:
4964401
93 Poeng
Les smaksnotatene »

Hirtzberger Steinterrassen Riesling Federspiel 2008

Produsent:
Weing. Hirtzberger
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Østerrike
Område:
Wachau
Pris:
239,00 kr
Varenummer:
5115101
90 Poeng
Les smaksnotatene »

Hirtzberger Axpoint Grüner Veltliner Smaragd 2008

Produsent:
Weing. Hirtzberger
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Østerrike
Område:
Wachau
Pris:
299,00 kr
Varenummer:
4964301
91 Poeng
Les smaksnotatene »

Hirtzberger Rotes Tor Grüner Veltliner Federspiel 2010

Produsent:
Weing. Hirtzberger
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Østerrike
Område:
Wachau
Pris:
234,00 kr
Varenummer:
5115001
88 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen