Sursyltede plommer

Sursyltede plommer

Fremgangsmåte

  1. Plommene legges i et rent glass med tett lokk.
  2. Kok opp eddik, sukker og krydder og hell laken varm over plommene. La stå i 7 dager.
  3. Etter 7 dager helles laken av og kokes opp. La den koke sammen med plommene i 1 min.
  4. Hell plommer og lake tilbake på rene,og varme glass eller krukker mens det fortsatt er varmt.
  5. Sett på et tett lokk.

Sursyltede plommer er deilig garnityr til stek og tradisjonelle kjøttretter.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Eple- og plommemarmelade

Eple- og plommemarmelade

Fremgangsmåte

  1. Skold plommene, og fjern skallet og steinen. Skjær dem i biter.
  2. Skrell, ta ut kjernen og del eplene i båter.
  3. Ha plommer, epler, vann og sitron i en kasserolle og la koke under lokk i 5-10 minutter.
  4. Tilsett syltesukkeret og kok i 2 minutter til.
  5. Ta gryten av platen og skum godt av.
  6. Hell marmeladen over på varme, rene glass. Skru på lokket.
  7. Oppbevares kjølig.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Slik lager du plommechutney

Slik lager du plommechutney

Fremgangsmåte

  1. Skåld plommene, fjern skallet, ta ut kjernene og kutt dem i biter.
  2. Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet gryte, og kok opp.
  3. Småkok til chutneyen til den har passe konsistens, ca. 45 minutter.
  4. Smak til med salt. Hell over på varme, rene glass. Oppbevares kjølig.

Her finner du flere oppskrifter på hjemmelaget chutney 

Slik tar du vare på sommerens bær

Flere oppskrifter på syltede grønnsaker finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Plommesyltetøy

Plommesyltetøy

Fremgangsmåte

Vannmengden avhenger av plommene. Plommene deles opp, steinene fjernes. Faste plommer trenger mye vann, mens bløte trenger lite.
 
Kok opp plommer og vann og la det koke til plommene er gjennomkokte og "grøtete" - 8-10 min. Tilsett sukkeret og rør godt.
Gi syltetøyet et nytt oppkok, slik at alt sukkeret løses opp.
 
Fylles over på helt rene glass - fyll så fullt som mulig, slik at det blir minst mulig luft under lokket. Ikke la det renne over. Sett på lokk. Avkjøl. Syltetøyet oppbevares mørkt og kjølig.
 
Ønsker du konserveringsmiddel i, så følg bruksanvisningen på pakningen.
Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Fruktsyltetøy

Fruktsyltetøy

Fremgangsmåte

Frukten deles opp før oppkok.  Kok til alt er gjennomkokt.  Rør av og til.
Når frukten er ferdig kokt, etter ca. 15 min., tas sukkeret i.  Rør godt og gi syltetøyet et nytt oppkok.  Alt sukker må være oppløst.
 
Fyll syltetøyet straks over på rene glass eller krukker.  Det må fylles helt opp, slik at det blir minst mulig luft under lokket.  Ikke la det renne over.  Tørk av kantene med en ren klut.

Lukk glassene med en gang og avkjøl syltetøyet.  Sjekk deretter om lokket er skrudd godt nok til. 

Syltetøyet oppbevares mørkt og kjølig.

Vi byr på veldig mange oppskrifter på marmelader, gelé og syltetøy

Her får du svært så praktiske kokketips

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Plommesaus

Plommesaus

Fremgangsmåte

  1. Fres plomme og løk i litt smør. Sukre og tilsett portvin. La portvinen koke nesten inn.
  2. Tilsett buljong/kraft (gjerne innkokt kraft) og la sausen koke i 20 minutter. La nelliken koke med.
  3. Tykne sausen med litt maisenna og smak til med soyasaus, salt og kvernet pepper.
  4. Tilsett eventuelt litt mer sukker hvis plommene er veldig sure.

Her finner du oppskrifter på veldig mange spennende sauser

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt lager du en lekker blåskjellsuppe
Dagens rett

Så enkelt lager du en lekker blåskjellsuppe

I denne oppskriften er det kokosmelk og ingefær som gjær susen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her