Sursyltede plommer

Sursyltede plommer

Fremgangsmåte

  1. Plommene legges i et rent glass med tett lokk.
  2. Kok opp eddik, sukker og krydder og hell laken varm over plommene. La stå i 7 dager.
  3. Etter 7 dager helles laken av og kokes opp. La den koke sammen med plommene i 1 min.
  4. Hell plommer og lake tilbake på rene,og varme glass eller krukker mens det fortsatt er varmt.
  5. Sett på et tett lokk.

Sursyltede plommer er deilig garnityr til stek og tradisjonelle kjøttretter.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Eple- og plommemarmelade

Eple- og plommemarmelade

Fremgangsmåte

  1. Skold plommene, og fjern skallet og steinen. Skjær dem i biter.
  2. Skrell, ta ut kjernen og del eplene i båter.
  3. Ha plommer, epler, vann og sitron i en kasserolle og la koke under lokk i 5-10 minutter.
  4. Tilsett syltesukkeret og kok i 2 minutter til.
  5. Ta gryten av platen og skum godt av.
  6. Hell marmeladen over på varme, rene glass. Skru på lokket.
  7. Oppbevares kjølig.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Slik lager du plommechutney

Slik lager du plommechutney

Fremgangsmåte

  1. Skåld plommene, fjern skallet, ta ut kjernene og kutt dem i biter.
  2. Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet gryte, og kok opp.
  3. Småkok til chutneyen til den har passe konsistens, ca. 45 minutter.
  4. Smak til med salt. Hell over på varme, rene glass. Oppbevares kjølig.

Her finner du flere oppskrifter på hjemmelaget chutney 

Slik tar du vare på sommerens bær

Flere oppskrifter på syltede grønnsaker finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Plommesyltetøy

Plommesyltetøy

Fremgangsmåte

Vannmengden avhenger av plommene. Plommene deles opp, steinene fjernes. Faste plommer trenger mye vann, mens bløte trenger lite.
 
Kok opp plommer og vann og la det koke til plommene er gjennomkokte og "grøtete" - 8-10 min. Tilsett sukkeret og rør godt.
Gi syltetøyet et nytt oppkok, slik at alt sukkeret løses opp.
 
Fylles over på helt rene glass - fyll så fullt som mulig, slik at det blir minst mulig luft under lokket. Ikke la det renne over. Sett på lokk. Avkjøl. Syltetøyet oppbevares mørkt og kjølig.
 
Ønsker du konserveringsmiddel i, så følg bruksanvisningen på pakningen.
Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Fruktsyltetøy

Fruktsyltetøy

Fremgangsmåte

Frukten deles opp før oppkok.  Kok til alt er gjennomkokt.  Rør av og til.
Når frukten er ferdig kokt, etter ca. 15 min., tas sukkeret i.  Rør godt og gi syltetøyet et nytt oppkok.  Alt sukker må være oppløst.
 
Fyll syltetøyet straks over på rene glass eller krukker.  Det må fylles helt opp, slik at det blir minst mulig luft under lokket.  Ikke la det renne over.  Tørk av kantene med en ren klut.

Lukk glassene med en gang og avkjøl syltetøyet.  Sjekk deretter om lokket er skrudd godt nok til. 

Syltetøyet oppbevares mørkt og kjølig.

Vi byr på veldig mange oppskrifter på marmelader, gelé og syltetøy

Her får du svært så praktiske kokketips

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Plommesaus

Plommesaus

Fremgangsmåte

  1. Fres plomme og løk i litt smør. Sukre og tilsett portvin. La portvinen koke nesten inn.
  2. Tilsett buljong/kraft (gjerne innkokt kraft) og la sausen koke i 20 minutter. La nelliken koke med.
  3. Tykne sausen med litt maisenna og smak til med soyasaus, salt og kvernet pepper.
  4. Tilsett eventuelt litt mer sukker hvis plommene er veldig sure.

Her finner du oppskrifter på veldig mange spennende sauser

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her