Imponerende høstnytt

Vinene til denne produsenten representerer noe av lekreste som lages i sin kategori. Perfekt timet til høstens gastronomiske gleder.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Ginestreto Rosso di Montalcino 2006 (59047) er denne høstens største nyhet gitt alt den har å by på for "skarve" to hundre kroner. Nemlig både kompleksitet og lagringspotensial i tillegg en besnærende frukt som gjør at du knapt kan vente med å smake den. Nydelig til høstlige godsaker som lam og elg, men også lyst kjøtt med sopptilbehør.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Sublimt
Denne enkeltvinmarksvinen er et godt bevis på at rosso di montalcino kan være en svært så seriøs vin, som står helt på egne ben, og slett ikke er underlegen "storebror" brunello . Også i denne kategorien stråler Fuligni, for Fuligni Brunello di Montalcino 2003 (59046) , er den noe atypiske årgangen til tross en usedvanlig flott vin. Mens mange 2003-brunelloer "plages" av litt myk syre og litt rustikke tanniner, er denne sublim. En drøm av en vin som fortjener det beste av hjort, elg, reinsdyr og rype, men også rike lammeretter.

Streng seleksjon
Fuligni er et nytt bekjentskap for nordmenn, i hvert fall på polet, men slett ingen ny aktør i Montalcino-toppen . Faktisk har familien tradisjoner tilbake til 1400-tallet, og som så mange andre av Toscanas gamle familier, også med adelige røtter. Vingården holder hus i den tidligere storhertugen av Montalcinos residens.

Men den lange historien til tross, var det først i 1983 at vinene derfra nådde markedet. Siden den gang har Fuligni etablert et renommé for veldig tradisjonelt lagete og sterkt stedbundne viner.

De store velbrukte fatene (botte) dominerer og vinfremstillingen foregår i sementtanker. Ikke noe fancy rustfritt stål, her nei. Mens rosso'en henter sine druer fra én enkelt vinmark, er brunello'en en miks av fire. Men Fuligni er ingen stor produsent, med bare 10 hektar vinmark til sammen og streng seleksjon blir det aldri mer enn 20.000 flasker.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen. Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Ginestreto Rosso di Montalcino 2006

Produsent:
Fuligni
Utvalg:
Basisutvalg (Fullsortiment)
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
179,90 kr
Varenummer:
5904701
90 Poeng
Les smaksnotatene »

Fuligni Brunello di Montalcino 2003

Produsent:
Fuligni
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
349,90 kr
Varenummer:
5904601
93 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen