Imponerende ungdommelig

Du skal ikke skue hundene på hårene, eller vinen på flasken. Det er denne gamle kjenningen et veldig godt bevis på.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Du trodde kanskje Faustino I hadde utspilt sin rolle. Da må du tro om igjen, for både den 11 år gamle utgaven som er å finne i så å si samtlige polutsalg, og den på 40 år, er begge i toppform.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Lagrer godt
Og god dokumentasjon på at denne vinen som en gang var Norges mest kjente vinmerke, lagrer usedvanlig godt.

Faustino I Gran Reserva 1970 (70246) er overraskende ungdommelig selv om den har en del lagringsaromaer i smaken, men den er veldig frisk og slank med elegante toner. Den føles ikke særlig mye eldre enn 1999-utgaven, Faustino I Gran Reserva 2001 (678) , som også virker veldig ung og med deilig frukt. Den er i alle fall betydelig bedre enn da jeg smakte denne vinen sist, i 1998-årgang. Men jeg kan ha vært et offer for flaskevariasjon.

Kupp
Uansett representerer 1999-versjonen et aldri så lite kupp. Faustino I fra 1970 derimot er ikke billig. Men så er da også en så vellagret vin som dette en sjelden vare å finne på polet. Introduksjonen av to spesialpol i Oslo og Bergen har endret noe på dette forholdet, men viner derfra lar seg ikke bestille.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Faustino I 1970

Produsent:
Bod. Faustino Martinez
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Rioja
Pris:
1 450,00 kr
Varenummer:
7024601
92 Poeng
Les smaksnotatene »

Faustino I Gran Reserva 2009

Produsent:
Bodegas Faustino
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Rioja
Pris:
224,90 kr
Varenummer:
67801
88 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.
 
Foto: Roger Kolbu

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

 
 
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen