Importert øl fra resten av verden

USAs gjenvunnete posisjon som en interessant ølnasjon, markeres godt i denne testen. Det er all grunn til å ønske enda mer spennende øl fra den kanten velkommen.
Redaksjonen
08 Mai 2008 - 15:51

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Importert øl fra resten av verden

+ (88p)
Anchor Steam Beer
Anchor Brewing
USA
56064 Vectura - kr 35,40 (35,5cl)
Bestillingsutvalg
Strag
Farge og duft: Mørk gyllen. Fin malt- og epleduft med innslag av honning og sitrus.
Smak: Fruktig anslag, veldig god syre og flott fruktpreg, veldig godt skum, balansert sødme og ikke minst bitterhet, sitter godt. (UÅ)
Bruksområde: Godt alene, men supert til grillet kjøtt.
Vurdering: Et flott øl. 88 p (UÅ)
Laget av: Vann, humle, maltet bygg, gjær
Alkoholinnhold: 4,8% vol.
Bestill her:

(86p)
Samuel Adams Boston Lager
The Boston Beer Company
USA
57263 Vectura - kr 32,70 (35,5cl)
Bestillingsutvalg
Brewery International
Farge og duft: Gyllen. Flott duft med noe søtlig frukt og litt malt og humle.
Smak: Fyldig anslag, fin lett bitterhet og god maltsødme, stort mykt skum, sitter en stund. (UÅ)
Bruksområde: Både som tørsteslukker når du vil ha noe ekstra fyldig i glasset eller til de fleste kjøttretter.
Vurdering: Et på alle måter godt øl. 86 p (UÅ)
Alkoholinnhold: 4,8% vol.
Bestill her:

(85p)
Kirin Ichiban
Kirin
Japan
55902 Vectura - kr 25,90 (33cl)
Bestillingsutvalg
Vectura
Farge og duft: Lys gul. Lett frisk duft med noe korn, blomster, epler og sitrus.
Smak: Friskt anslag, godt skum, lett men likevel fin bitterhet, sitter bra. (UÅ)
Bruksområde: Tørsteslukker for ekstra varme dager, utmerket til sjømat, gjerne sushi.
Vurdering: Et lett øl som likevel har nok kick til å fungere i mange sammenhenger. 85 p (UÅ)
Laget av: Malt
Alkoholinnhold: 5,0% vol.
Bestill her:

(85p)
Cobra Premium Beer
Cobra Beer
India/England
Vectura - ca. kr 26,00 (33cl)
Kun Horeca / restaurant
Interbev
Farge og duft: Gullgul. Blomsterpreget fruktig duft med noe humle og malt.
Smak: Bløtt anslag, fin fylde, noe bitterhet, bra friskhet, leskende finish med noe sødme. (UÅ)
Bruksområde: Tørsteslukker, krydret sjømat.
Vurdering: Et friskt og godt øl. 85 p (UÅ)
Alkoholinnhold: 5,0% vol.

+ (78p)
Carib Lager
Carib Brewerey Ltd.
Trinidad
Vectura - ca. kr 26,00 (27,5cl)
Kun Horeca / restaurant
Brewery International
Farge og duft: Gull. Lett fruktig duft med noe korn.
Smak: Bløtt anslag, stort skum, bløt bitterhet, følger ikke helt opp, søt frukt i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Alene.
Vurdering: Et noe kommersielt øl for nybegynneren. 78 p (UÅ)
Alkoholinnhold: 5,2% vol.

÷ (73p)
Foster's Lager
Scottish & Newcastle
Australia
55904 Vectura - kr 24,40 (33cl)
Bestillingsutvalg
Vectura
Farge og duft: Gull. Frisk duft med korn, krydder, gjær, malt og humle.
Smak: Lett fruktig anslag, bra friskhet, litt uelegant, emmen finish. (UÅ)
Bruksområde:
Vurdering: Virker ikke helt i balanse. Ble reisen for lang? 73 p (UÅ)
Laget av: Humle, malt
Alkoholinnhold: 5,0% vol.
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her