Importert øl fra resten av verden

USAs gjenvunnete posisjon som en interessant ølnasjon, markeres godt i denne testen. Det er all grunn til å ønske enda mer spennende øl fra den kanten velkommen.
Redaksjonen
08 Mai 2008 - 16:51

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Importert øl fra resten av verden

+ (88p)
Anchor Steam Beer
Anchor Brewing
USA
56064 Vectura - kr 35,40 (35,5cl)
Bestillingsutvalg
Strag
Farge og duft: Mørk gyllen. Fin malt- og epleduft med innslag av honning og sitrus.
Smak: Fruktig anslag, veldig god syre og flott fruktpreg, veldig godt skum, balansert sødme og ikke minst bitterhet, sitter godt. (UÅ)
Bruksområde: Godt alene, men supert til grillet kjøtt.
Vurdering: Et flott øl. 88 p (UÅ)
Laget av: Vann, humle, maltet bygg, gjær
Alkoholinnhold: 4,8% vol.
Bestill her:

(86p)
Samuel Adams Boston Lager
The Boston Beer Company
USA
57263 Vectura - kr 32,70 (35,5cl)
Bestillingsutvalg
Brewery International
Farge og duft: Gyllen. Flott duft med noe søtlig frukt og litt malt og humle.
Smak: Fyldig anslag, fin lett bitterhet og god maltsødme, stort mykt skum, sitter en stund. (UÅ)
Bruksområde: Både som tørsteslukker når du vil ha noe ekstra fyldig i glasset eller til de fleste kjøttretter.
Vurdering: Et på alle måter godt øl. 86 p (UÅ)
Alkoholinnhold: 4,8% vol.
Bestill her:

(85p)
Kirin Ichiban
Kirin
Japan
55902 Vectura - kr 25,90 (33cl)
Bestillingsutvalg
Vectura
Farge og duft: Lys gul. Lett frisk duft med noe korn, blomster, epler og sitrus.
Smak: Friskt anslag, godt skum, lett men likevel fin bitterhet, sitter bra. (UÅ)
Bruksområde: Tørsteslukker for ekstra varme dager, utmerket til sjømat, gjerne sushi.
Vurdering: Et lett øl som likevel har nok kick til å fungere i mange sammenhenger. 85 p (UÅ)
Laget av: Malt
Alkoholinnhold: 5,0% vol.
Bestill her:

(85p)
Cobra Premium Beer
Cobra Beer
India/England
Vectura - ca. kr 26,00 (33cl)
Kun Horeca / restaurant
Interbev
Farge og duft: Gullgul. Blomsterpreget fruktig duft med noe humle og malt.
Smak: Bløtt anslag, fin fylde, noe bitterhet, bra friskhet, leskende finish med noe sødme. (UÅ)
Bruksområde: Tørsteslukker, krydret sjømat.
Vurdering: Et friskt og godt øl. 85 p (UÅ)
Alkoholinnhold: 5,0% vol.

+ (78p)
Carib Lager
Carib Brewerey Ltd.
Trinidad
Vectura - ca. kr 26,00 (27,5cl)
Kun Horeca / restaurant
Brewery International
Farge og duft: Gull. Lett fruktig duft med noe korn.
Smak: Bløtt anslag, stort skum, bløt bitterhet, følger ikke helt opp, søt frukt i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Alene.
Vurdering: Et noe kommersielt øl for nybegynneren. 78 p (UÅ)
Alkoholinnhold: 5,2% vol.

÷ (73p)
Foster's Lager
Scottish & Newcastle
Australia
55904 Vectura - kr 24,40 (33cl)
Bestillingsutvalg
Vectura
Farge og duft: Gull. Frisk duft med korn, krydder, gjær, malt og humle.
Smak: Lett fruktig anslag, bra friskhet, litt uelegant, emmen finish. (UÅ)
Bruksområde:
Vurdering: Virker ikke helt i balanse. Ble reisen for lang? 73 p (UÅ)
Laget av: Humle, malt
Alkoholinnhold: 5,0% vol.
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar turen til Veneto, Romagna, Slovenia, Østerrike og København.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen
Dagens rett

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen

Persiskinspirerte retter er ikke hverdagskost, men det kan denne oppskriften fort gjøre dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her