Indisk lammekorma

Det indiske kjøkkenet er påvirket av blant annet mongoler, portugisere, persere og briter. De forskjellige kjøkkenretninger gjør at indisk mat som helhet er utrolig variert og spennende.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Indisk lammekorma

Fremgangsmåte

Kutt kjøttet i 3 cm terninger, legg det i en bolle.

Del 1 løk i båter og riv ingefæren. Legg dette sammen med hvitløk og det øvrige krydderet i en foodprosessor, kjør til en fin masse. Eventuelt kan man bruke en morter eller finhakke ingrediensene. Hell blandingen over kjøttet og sett det til side i en time.

Del den andre løken i skiver, varm oljen i en stor panne, tilsett løken og stek på medium varme mens du rører til løken er myk. Skru opp varmen og tilsett lammekjøttet, stek i ca 5 minutter til kjøttet har en nøttebrun overflate.

Tilsett tomatpuré og 2 spiseskjeer av yoghurten. Rør til det er samlet. Kok til overflødig væske er borte. Tilsett den resterende yoghurten, 2 spiseskjeer om gangen. Rør til nesten all væsken er borte. Legg på lokk og la kjøttet trekke i sausen til det er mørt, ca 30 minutter på svak varme. Tilsett litt vann dersom blandingen blir for tørr.

Server med ris og indisk brød

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Mango Lassi - søt yoghurtdrikk

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

3.5 dl

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene unntatt isbitene i en blender. Kjør massen og la det helst stå kjølig i 1-2 timer. Rett før servering knuses isbitene og helles i høye glass, hell over mango lassi og server umiddelbart. Dryss evt over kardemomme.

Tips:
Du kan godt bruke fryst mango, da trenger du ikke isbiter men kjører alt i blender og serverer direkte.

Her er oppskriften med rom

Her får du et annet godt tips til karibisk tropevarme 

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Geo-grafika

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen