Kake
Ingen kan motstå cupcakes med blåbær og bringebær

Ingen kan motstå cupcakes med blåbær og bringebær

Ikke bare ser disse muffinsene rålekre ut, de smaker også usedvanlig godt. Best av alt: oppskriften er både enkel og rask.
Redaksjonen
31 Juli 2014 - 11:45

Få Ukens kake som nyhetsbrev

Om du kaller dagens fristelser muffins eller cupcakes går ut på ett. Det viktigste er at de inneholder sommerens bær. Bær som er stappfulle av antioksidanter. Det er noe du ikke kan få for mye av.

Slik tar du vare på sommerens bær

Vi påstår imidlertid ikke at ukens kake kvalifiserer som helsekost, men dette er en fin måte å variere konseptet "kake med bær".

Flere oppskrifter med frukt og bær

Cupcakes med blåbær og bringebær

Cupcakes med blåbær og bringebær

Fremgangsmåte

Muffins:
Sett stekeovnen på 225 grader og finn fram muffinsformer, eller enda bedre, et stekebrett med plass til muffinsformer.

Smelt smøret på lav varme. Avkjøl.

  1. Visp deretter egg og sukker lyst og luftig. Rør i melk og smeltet, avkjølt smør.
  2. Bland mel og bakepulver og vend det i blandingen sammen med bærene.
  3. Fyll muffinsformene ¾ fulle og sett dem på bakeplaten eller i hullene på muffinsstekebrettet.
  4. Sett brettet midt i ovnen i ca 15 minutter.
  5. Avkjøles helt før du har på toppingen.
  6. Kremosttopping :
  7. Rør sammen kremost, smør og melis til en fyldig glasur.
  8. Pynt kakene med toppingen og pynt med bær på toppen.

Tips til ekte godtemomser: Det smaker ekstra godt med 100 g hakket sjokolade i disse muffinsene.

Flere oppskrifter med bær

Sendt inn av TINE

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her