Dagens rett

Innbakt svinefilet med soltørkede tomater

I dag er det grillen som nok en gang står for tur når vi tilbereder herlig svinefilet med masse smak.

Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Dagens rett tar sommerferie
Vi gjør oppmerksom på at utsendelsen av Dagens rett på e-post fra og med 2. juli tar en kort sommerpause. Dette for at din e-postkasse ikke skal fylles opp mens du er på ferie.
 
Utsendelsene vil starte opp igjen 6. august .
 
I denne perioden vil du imidlertid som normalt finne Dagens rett på vår nettside.

Innbakt svinefilet med soltørkede tomater

Fremgangsmåte

Gni svinefiletene inn med pepper. Hakk opp soltørkede tomater og basilikum. Legg spekeskinkeskivene ved siden av hverandre på fjøla, legg på soltørkede tomater og basilikum. Legg på indrefileten og snurr spekeskinkeskivene rundt fileten.
 
Pensle fileten med olje og legg den på grillen. Brun filetene raskt over glørne og flytt dem deretter til en del av grillen hvor det ikke er kull. Legg over lokk.
 
La filetene ligge i ca ti - femten minutter, ta de av varmen og la de hvile like lenge som de har ligget på grillen. Kjøttsaften setter seg dermed i kjøttet igjen, og det blir dermed ikke så tørt. Har du et steketermometer kan det være lurt å bruke det på steking av fileeter - ved 70 grader er fileeten rosa, og den er gjennomstekt ved 76 grader. Husk at kjernetemperaturen øker noe etter at du har tatt kjøttet av varmen også.
 
Skjær fileten i to cm tykke skiver, og servér med en frisk potetsalat .

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Potetsalat med kesam

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

1 stk
Dressing
3 dl
0.5 ts

Fremgangsmåte

Skjær poteter og epler i terninger. Vårløken skjæres i tynne skiver.

Bland alle ingrediensene til dressingen i en stor bolle. Ha i poteter, epler og vårløk og bland forsiktig. Dryss over litt hakket gressløk til slutt.

Passer utmerket til de fleste grillretter med sin forfriskende smak.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen