Invester i lekre bobler til skalldyrene

Invester i lekre bobler til skalldyrene

En knusktørr champagne smaker fortreffelig til skalldyr, og altså ikke bare østers. Denne gir mye for pengene.

Få Godbiter i pollisten som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Pascal Doquet Grand Cru Blanc de Blancs Extra Brut (16143) finnes i alle de mest velassorterte polutsalgene. Aller best er imidlertid at prisen er svært gunstig. Du får nemlig en vellagret champagne for pengene. Den har ligget på bunnfallet etter annengangsgjæringen i seks år hvilket har gitt den et godt lagringspreg og kompleksitet.

Blant de aller beste kjøpene

Vellagret chardonnay er noe som står seg veldig godt til skalldyr – spesielt når vinen i tillegg er knusktørr.

Les mer om hvorfor slik champagne er så god til mat

Chardonnay-druer oppnår ellers høyere priser enn de røde champagnedruene, hvilket virker prisdrivende. Denne ukens godbit er en av de aller beste kjøpene i denne kategorien.

Se vår siste test av knusktørr blanc de blancs-champagne

Pascal Doquet er en liten produsent som holder til i Vertus, en landsby i Côtes des Blancs med premier cru-status.

En av få økologiske produsenter

Siden 2001 har han fulgt bærekraftige prinsipper i vinmarkene, og fra 2014 vil alle hans viner være økologisk sertifisert. Det er fortsatt en liten andel av Champagnes vinmarker som dyrkes økologisk.

Han har 8,66 hektar fordelt på en rekke landsbyer i Côtes des Blancs, men ukens godbit får sine druer i sin helhet fra Vertus. Produsenten jobber tradisjonelt i vinkjelleren og bruker derfor også fatmodning for deler av vinen. Men det er jo ikke snakk om nye fat, dermed er trekarakteren veldig godt smeltet sammen med de øvrige aromaene.

Produktfoto: Roger Kolbu (Apéritif), matfoto: Kim Holthe

 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Pascal Doquet Grand Cru Blanc de Blancs Extra Brut

Produsent:
Pascal Doquet
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 6
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Champagne
Pris:
299,90 kr
Varenummer:
1614301
90 Poeng
Les smaksnotatene »
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Godbiter i pollisten som nyhetsbrev:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen