- Begynn med karamellisen. Visp sammen eggeplommer, sukker og sirup i en bolle. Kok opp melk, fløte og glykosesirup i en kasserolle. Visp eggeblandingen ned i den varme melkeblandingen. Sil gjennom en finmasket sil. Avkjøl.
- Kjør blandingen i en ismaskin, eller sett den i fryseren i minst 3 timer. Rør av og til.
- Lag smuldrepaien. Sett ovnen på 150 °C, og bland sammen alle ingrediensene. Smuldre deigen utover en plate med bakepapir. Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl.
- Hell 2/3 av smulene i en avlang silikon-/brødform på ca. 1,5 liter, og sett i fryseren i ca. 20 minutter. Ta ut karamelliskremen, og fordel den jevnt over smuldrepaien. Sett i fryseren.
- Lag solbærsorbeten. Skyll bærene og kok opp sammen med sirupen. Hell gjennom en finmasket sil, slik at bare pureen blir igjen. Sett til side.
- Visp sammen eggeplommer og sukker i en bolle. Kok opp melk, fløte og glykosesirup i en kasserolle. Visp inn eggeblandingen i den varme melkeblandingen, og tilsett solbærpureen. Sil gjennom en finmasket sil. Avkjøl.
- Kjør blandingen i en ismaskin, eller sett den i fryseren i minst 3 timer. Rør av og til. Ta ut sorbeten, og fordel den jevnt over karamelliskremen. Settes i fryseren i minst 2 timer.
- Ta iskaken ut av formen, og ha den over på et fat. Pynt med resten av paismulene, bær og spiselige blomster.
Flere deilige iskaker du må prøve
Se alt det deilige du kan bruke solbær til
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig