Iskaldt på Magma

Absolut Icebar utenfor Magma Bar & Restaurant på Frogner i Oslo er helt i særklasse. Helt frem til vårsola blir for plagsom.
Redaksjonen
17 Februar 2006 - 16:00

Det hele startet for mer enn ti år siden i Jukkasjärvi i Nord-Sverige. Her hadde noen entusiastiske (og en smule gale) svensker bygget et helt hotell i is. Fart på sakene ble det i 1994 da Absolut Vodka foreviget Kate Moss, Naomi Campbell og Markus Schenkenberg midt i iskreasjonene i forbindelse med kampanjen Absolut Versace. Hver vinter når kulden setter inn, bygges hotellet på nytt, og denne sesongens variant har 140 senger fordelt på 64 rom.

Stockholm først
1. juni 2002 åpnet verdens første innendørs isbar - bygget av is fra Torneelven - på Nordic Light Hotel i Stockhom. Siden har «produktet» blitt eksportert til Milano, London og Tokyo. Sonja Lee og Magna Bar & Restaurant er derfor i et fasjonabelt selskap, og altså først i verden med en utendørs versjon av konseptet som skal stå permanent i noen uker.

Det har riktignok vært laget en utendørs isbar en gang tidligere, men det var en «one night stand» i en ørken i Sør-Afrika...

Isen, mer enn fem tonn, som er brukt til bar, glass, skulptur, bord og sittegruppe, er - spesialimportert fra Jukkasjärvi. I tillegg har baren en bakvegg av isblokker. Isen er klar og gjennomsiktig som glass, og de to tonnene som er helt fri for luftbobler, kommer fra Canada.
- Isblokkene er maskinprodusert og det tar fire dager å produsere en blokk. Den «boblefrie» isen tåler mer vekt og er en del sterkere enn vanlige isblokker og derfor bedre å bygge med, forteller Jack hos Mr. Iceman. Is er med andre ord ingen enkel affære.

Apeach
For å feire lanseringen av Absolut Apeach og vodkaens inntreden i Vinmonopolets sortiment, var drinklisten bygget over vodkaen med smak av fersken. Selv om noen etter en time utendørs nok kunne tenkt seg en «hot chocolate», så det ut til at de fleste synes at «drinks in the rocks» var mest stas.

Men husk: Her kan det være smart å bytte ut cocktailkjole og lave sko med stillongs og topplue - i alle fall om kulda holder seg. Magmas Absolut Icebar forsvinner med vårsola i midten av mars, men innen den tid er det mulig å nyte tøffe drinker i like tøffe omgivelser på Frogner i Oslo.

Barkartet:
Apeach Ruby
Absolut Apeach, Stiernan Triple Sec, grapefruktjuice og saften fra en halv lime.
 
Apeach Cosmo
Absolut Apeach, Stiernan Triple Sec, cranberryjuice og saften fra en halv lime.
Apeach Surrender
Absolut Apeach, en dash Grenadine og ananasjuice.
Apeach Passion
Absolut Apeach, Passoa Liqueur og cranberryjuice.
Apeach Belini
Absolut Apeach, ferskenjuice og Codorniu Brut Clasico.
 
Husk at drinkene tar seg best ut i glass laget av is...

Iskunstner (skulptør): Masaru Inage.
Foto: Apeland Informasjon
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her