Iskaldt på Magma

Absolut Icebar utenfor Magma Bar & Restaurant på Frogner i Oslo er helt i særklasse. Helt frem til vårsola blir for plagsom.
Redaksjonen
17 Februar 2006 - 16:00

Det hele startet for mer enn ti år siden i Jukkasjärvi i Nord-Sverige. Her hadde noen entusiastiske (og en smule gale) svensker bygget et helt hotell i is. Fart på sakene ble det i 1994 da Absolut Vodka foreviget Kate Moss, Naomi Campbell og Markus Schenkenberg midt i iskreasjonene i forbindelse med kampanjen Absolut Versace. Hver vinter når kulden setter inn, bygges hotellet på nytt, og denne sesongens variant har 140 senger fordelt på 64 rom.

Stockholm først
1. juni 2002 åpnet verdens første innendørs isbar - bygget av is fra Torneelven - på Nordic Light Hotel i Stockhom. Siden har «produktet» blitt eksportert til Milano, London og Tokyo. Sonja Lee og Magna Bar & Restaurant er derfor i et fasjonabelt selskap, og altså først i verden med en utendørs versjon av konseptet som skal stå permanent i noen uker.

Det har riktignok vært laget en utendørs isbar en gang tidligere, men det var en «one night stand» i en ørken i Sør-Afrika...

Isen, mer enn fem tonn, som er brukt til bar, glass, skulptur, bord og sittegruppe, er - spesialimportert fra Jukkasjärvi. I tillegg har baren en bakvegg av isblokker. Isen er klar og gjennomsiktig som glass, og de to tonnene som er helt fri for luftbobler, kommer fra Canada.
- Isblokkene er maskinprodusert og det tar fire dager å produsere en blokk. Den «boblefrie» isen tåler mer vekt og er en del sterkere enn vanlige isblokker og derfor bedre å bygge med, forteller Jack hos Mr. Iceman. Is er med andre ord ingen enkel affære.

Apeach
For å feire lanseringen av Absolut Apeach og vodkaens inntreden i Vinmonopolets sortiment, var drinklisten bygget over vodkaen med smak av fersken. Selv om noen etter en time utendørs nok kunne tenkt seg en «hot chocolate», så det ut til at de fleste synes at «drinks in the rocks» var mest stas.

Men husk: Her kan det være smart å bytte ut cocktailkjole og lave sko med stillongs og topplue - i alle fall om kulda holder seg. Magmas Absolut Icebar forsvinner med vårsola i midten av mars, men innen den tid er det mulig å nyte tøffe drinker i like tøffe omgivelser på Frogner i Oslo.

Barkartet:
Apeach Ruby
Absolut Apeach, Stiernan Triple Sec, grapefruktjuice og saften fra en halv lime.
 
Apeach Cosmo
Absolut Apeach, Stiernan Triple Sec, cranberryjuice og saften fra en halv lime.
Apeach Surrender
Absolut Apeach, en dash Grenadine og ananasjuice.
Apeach Passion
Absolut Apeach, Passoa Liqueur og cranberryjuice.
Apeach Belini
Absolut Apeach, ferskenjuice og Codorniu Brut Clasico.
 
Husk at drinkene tar seg best ut i glass laget av is...

Iskunstner (skulptør): Masaru Inage.
Foto: Apeland Informasjon
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her