Iskaldt på Magma

Absolut Icebar utenfor Magma Bar & Restaurant på Frogner i Oslo er helt i særklasse. Helt frem til vårsola blir for plagsom.
Redaksjonen
17 Februar 2006 - 17:00

Det hele startet for mer enn ti år siden i Jukkasjärvi i Nord-Sverige. Her hadde noen entusiastiske (og en smule gale) svensker bygget et helt hotell i is. Fart på sakene ble det i 1994 da Absolut Vodka foreviget Kate Moss, Naomi Campbell og Markus Schenkenberg midt i iskreasjonene i forbindelse med kampanjen Absolut Versace. Hver vinter når kulden setter inn, bygges hotellet på nytt, og denne sesongens variant har 140 senger fordelt på 64 rom.

Stockholm først
1. juni 2002 åpnet verdens første innendørs isbar - bygget av is fra Torneelven - på Nordic Light Hotel i Stockhom. Siden har «produktet» blitt eksportert til Milano, London og Tokyo. Sonja Lee og Magna Bar & Restaurant er derfor i et fasjonabelt selskap, og altså først i verden med en utendørs versjon av konseptet som skal stå permanent i noen uker.

Det har riktignok vært laget en utendørs isbar en gang tidligere, men det var en «one night stand» i en ørken i Sør-Afrika...

Isen, mer enn fem tonn, som er brukt til bar, glass, skulptur, bord og sittegruppe, er - spesialimportert fra Jukkasjärvi. I tillegg har baren en bakvegg av isblokker. Isen er klar og gjennomsiktig som glass, og de to tonnene som er helt fri for luftbobler, kommer fra Canada.
- Isblokkene er maskinprodusert og det tar fire dager å produsere en blokk. Den «boblefrie» isen tåler mer vekt og er en del sterkere enn vanlige isblokker og derfor bedre å bygge med, forteller Jack hos Mr. Iceman. Is er med andre ord ingen enkel affære.

Apeach
For å feire lanseringen av Absolut Apeach og vodkaens inntreden i Vinmonopolets sortiment, var drinklisten bygget over vodkaen med smak av fersken. Selv om noen etter en time utendørs nok kunne tenkt seg en «hot chocolate», så det ut til at de fleste synes at «drinks in the rocks» var mest stas.

Men husk: Her kan det være smart å bytte ut cocktailkjole og lave sko med stillongs og topplue - i alle fall om kulda holder seg. Magmas Absolut Icebar forsvinner med vårsola i midten av mars, men innen den tid er det mulig å nyte tøffe drinker i like tøffe omgivelser på Frogner i Oslo.

Barkartet:
Apeach Ruby
Absolut Apeach, Stiernan Triple Sec, grapefruktjuice og saften fra en halv lime.
 
Apeach Cosmo
Absolut Apeach, Stiernan Triple Sec, cranberryjuice og saften fra en halv lime.
Apeach Surrender
Absolut Apeach, en dash Grenadine og ananasjuice.
Apeach Passion
Absolut Apeach, Passoa Liqueur og cranberryjuice.
Apeach Belini
Absolut Apeach, ferskenjuice og Codorniu Brut Clasico.
 
Husk at drinkene tar seg best ut i glass laget av is...

Iskunstner (skulptør): Masaru Inage.
Foto: Apeland Informasjon
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her