Dagens rett

Jordskokksuppe med spekeskinke

En virkelig smakfull og delikat suppe er hva vi runder av denne uken med - selvsagt med norsk spekeskinke som tilbehør.

Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Jordskokksuppe med spekeskinke

Fremgangsmåte

Skrell 8 jordskokker og legg dem i en kjele. Tilsett vann til det dekker og hell i så mye fløte at væsken blir hvit.
 
Det er viktig at fløten koker med, ellers blir jordskokkene brune. Bruk ikke salt. La det koke til jordskokkene er møre. Ta vare på kokevannet.
 
Legg jordskokkene over i foodprocessor sammen med litt smør, og kjør til glatt mos.
 
Hell mosen tilbake i kjelen og spe med kokevannet til passe suppekonsistens. Smak til med salt og pepper.
 
Skjær resten av jordskokkene i tynne skiver og stek dem sprø i litt olje.
 
Fordel suppen i fire varme tallerkener og legg rikelig med spekeskinke i strimler, finstrimlet persille, ristede pinjekjerner og sprøstekte jordskokker i suppen. Legg noen tynne flak parmesan rundt om i suppen.
 
Rist loff, smør pesto på og server pestotoast ved siden av.
 
Jordskokk er en gammel kulturplante, som ble utkonkurrert av poteten for 300 år siden. Men den finnes fortsatt her til lands, og er en kjempegod og sunn grønnsak.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen