Skrell 8 jordskokker og legg dem i en kjele. Tilsett vann til det dekker og hell i så mye fløte at væsken blir hvit.
Det er viktig at fløten koker med, ellers blir jordskokkene brune. Bruk ikke salt. La det koke til jordskokkene er møre. Ta vare på kokevannet.
Legg jordskokkene over i foodprocessor sammen med litt smør, og kjør til glatt mos.
Hell mosen tilbake i kjelen og spe med kokevannet til passe suppekonsistens. Smak til med salt og pepper.
Skjær resten av jordskokkene i tynne skiver og stek dem sprø i litt olje.
Fordel suppen i fire varme tallerkener og legg rikelig med spekeskinke i strimler, finstrimlet persille, ristede pinjekjerner og sprøstekte jordskokker i suppen. Legg noen tynne flak parmesan rundt om i suppen.
Rist loff, smør pesto på og server pestotoast ved siden av.
Jordskokk er en gammel kulturplante, som ble utkonkurrert av poteten for 300 år siden. Men den finnes fortsatt her til lands, og er en kjempegod og sunn grønnsak.