Julegavetips i siste liten

Om du ikke har rukket å kjøpe alle julegavene ennå, er dette et tips du absolutt bør vurdere.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Castell'in Villa Chianti Classico 2009 (49925) er ikke bare å finne i samtlige polutsalg i Norge, men den vil garantert bli veldig godt mottatt av den heldige.

For her snakker vi om en chianti i lekker-klassen og til bare to hundre kroner. Den karakteriseres av veldig god syre og fine slanke tanniner, samt et nydelig preg av modne røde bær. Et flott følge til alt av lam, lyst kjøtt og rike pastaretter.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Lange tradisjoner
Litt mer av alt, også modning, men altså til dobbel pris, får du med produsentens toppvin, Castell'in Villa Chianti Classico Riserva 2004 (63313) .

Men den må du altså vente til over jul med å få tak i hvis du ikke er så heldig å være i nærheten av de polutsalgene i Oslo (Steen & Strøm) og Trondheim (Munkegata) som har den inne.

Castell'in Villa er en veldig tradisjonsrik vingård i Castelnuovo Berardenga helt sør i Chianti Classico-området . Bare en drøy mil øst for Siena. Den har røtter tilbake til 1200-tallet, men som på 1960-tallet ble overtatt av den greskfødte prinsessen Coralia og hennes mann Riccardo Pignatelli della Leonessa som kommer fra en av Italias mest prominente familier. Derimot ikke for å lage vin, men heller for å planlegge for fremtiden, les alderdommen.

Tradisjonell fremstilling
Men som alle andre vingårder inkluderte de til sammen 300 hektarene også vinmarker. Dette skulle bli Riccardos lidenskap, men da han døde i 1971 hadde Coralia valget mellom å selge eller å involvere seg. Hun valgte det siste, og kvaliteten på Castell'in Villa borger for at det var et fornuftig valg.

Castell'in Villa-vinene lages på en veldig tradisjonell måte med naturgjær og store velbrukte fat til modningen. Coralia som i dag er 73 år har vært en sterk motstander av alt som heter barrique og moderne fremstillingsteknikker. Resultatet er en svært elegant og altså langt fra "gammelmodig" sangiovesestil som også lagrer godt.

Vellagret vare
I januar kommer hennes riserva i 1995-utgave i et begrenset utvalg, men den finnes allerede på spesialpolet Vika i Oslo til kroner 450 (93 p) om du er i nærheten. Der har de også 1991-utgaven i magnum til kroner 940 (92 p). Mens 1995 fortsatt er fast og lovende, er 1991 en drøm i mykhet og orientalsk preg.

Grunnen til at vi kan nyte så vellagrete utgaver i dag, er at det for hver god årgang holdes tilbake en viss mengde vin for fremtidig lansering. Den høye kvaliteten skyldes også det faktum at Coralia bruker kun rundt en firedel av druene som de 54 hektarene gir. Resten selges til andre.
 

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Castell'in Villa Chianti Classico 2016

Produsent:
Castell'in Villa
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
239,90 kr
Varenummer:
4992501
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Castell'in Villa Chianti Classico Riserva 2004

Produsent:
Castell'in Villa
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
399,00 kr
Varenummer:
6331301
91 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen