Juleøl med 7 % eller mer 2007


Redaksjonen
08 November 2007 - 15:16

I den sterkeste kategorien finner vi både øl til de kraftigste julerettene samt til desserten. Så god som årets Julebokk fra Ringnes har den knapt vært før.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Juleøl med 7,0 % eller mer

(94p)
Ringnes Julebokk 2007
Ringnes Bryggeri
Norge
32650 Ringnes - kr 29,90 (33cl)
Tilleggsutvalg
Ringnes
Farge og duft: Svart. Meget rik og sammensatt duft med flotte frukttoner, sjokolade, krydder, kaffe, malt, lær.
Smak: Overraskende friskt anslag, følger duften, svært rik med nydelig sødme fine delikate bittertoner utover, sitter utrlogi lenge. (2007)
Mat: Desserter med mørk sjokolade, peiskos, alternativ til portvin.
Vurdering: Et komplett øl, som best nytes i små mengder. 94 p (2007)
Alkoholinnhold: 9,9% vol.
Bestill her:
÷ (90p)
Nøgne Ø God Jul 2007
Nøgne Ø, det kompromissløse ølbryggeri
Norge
46791 VSD - kr 63,50 (50cl)
Bestillingsutvalg
Nøgne Ø
Farge og duft: Nesten svart. Nydelig rik og vinøs duft med innslag av malt, kaffe, lær.
Smak: Svært fyldig anslag, god fruktighet og sødme, masse gode bittertoner utover, sitter veldig lenge. (2007)
Mat: Salt eller røykt julemat, også kraftig vilt.
Vurdering: Et stort og rikt juleøl som trenger kraftig matfølge. 90 p (2007)
Alkoholinnhold: 7,5% vol.
Bestill her:
÷ (90p)
Berentsens Jule-Avec 2007
Berentsens Brygghus
Norge
49834 VSD - kr 44,00 (33cl)
Tilleggsutvalg
Egersund Mineralvandfabrik
Farge og duft: Tett mørkbrun. Svært rik duft med mokka, kaffe, røyk, fiken, kjøtt, sjokolade og malt.
Smak: Stor sødme i anslaget, mykt deilig skum, god syre og følger duften rent aromamessig, fyldig og lang ettersmak. (2007)
Mat: Peiskos, ost, desserter med mørk sjokolade.
Vurdering: Åpner seg mer og mer i glasset. 90 p (2007)
Alkoholinnhold: 7,5% vol.
Bestill her:
+ (88p)
Nissefar 2007
Haandbryggeriet
Norge
44785 Aass Bryggeri - kr 59,00 (50cl)
Bestillingsutvalg
Haandbryggeriet
Farge og duft: Mørkbrun. Stor rik duft med mye søt frukt, kakao, krydder og gode malttoner.
Smak: Rikt fyldig anslag, mye bittersjokolade og mokka i midten, fin syre, veldig god bitterhet som sitter godt og lenge. (2007)
Mat: Røykt pinnekjøtt.
Vurdering: Et stor og rikt juleøl med mye sødme som må balanseres med kraftige aromaer i maten. 88 p (2007)
Alkoholinnhold: 7,0% vol.
Bestill her:
+ (87p)
Delirium Christmas 2007
NV Huyghe Brouwerij
Belgia
43716 Vectura - kr 90,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Strag
Farge og duft: Rødbrun. Veldig god duft med søtlige kryddertoner, malt, smør, frukt, kjøtt og korn.
Smak: Rikt anslag, en del sødme, godt skum, god syre og bitterhet, lett sødme i finishen. (2007)
Mat: Peiskos, krydret eller røykt julemat.
Vurdering: Et sødmefylt øl som er best godt avkjølt. 87 p (2007)
Alkoholinnhold: 10,0% vol.
Bestill her:
(86p)
Regal Christmas 2007
Brasserie du Bocq
Belgia
41564 Vectura - kr 86,10 (75cl)
Bestillingsutvalg
Strag
Farge og duft: Brunrød. God fruktig og blomsterpreget duft med innslag av sitrus, krydder, tørket fiken, svisker og sjokolade.
Smak: Fyldig anslag, godt skum, mye sødme i retning vørterøl, en del lakristoner, bra syre, middels bitterhet. (2007)
Mat: Røykt eller salt mat.
Vurdering: Et godt om enn litt vel sødmefylt juleøl som trolig trenger å ligge litt før det nytes. 86 p (2007)
Alkoholinnhold: 8,1% vol.
Bestill her:
(86p)
N'ice Chouffe
Achouffe Brewery
Belgia
56671 Vectura - kr 100,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Strag
Farge og duft: Mørk rød. Svært vinøs søtlige duft med innslag av plommekompott, roser og tropisk frukt.
Smak: Godt skum i starten, krydret, parfymert og sødmefylt, nyansert, fin bitterhet, lang ettersmak. (2007)
Mat: Fruktterte.
Vurdering: Et spesielt og sødmefylt juleøl som må serveres godt avkjølt. 86 p (2007)
Alkoholinnhold: 10,0% vol.
Bestill her:
(85p)
Corsendonk Christmas Beer 2007
NV Brewery Keersmackers
Belgia
43707 Vectura - kr 101,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Strag
Farge og duft: Brunrød. Kraftig malt og kaffeduft.
Smak: Sødmefylt anslag, følger duften, godt skum, noe bitterhet. (2007)
Mat: Røykt, salt eller sterkt krydret mat.
Vurdering: Et rikt juleøl som hadde vunnet på noe større friskhet. 85 p (2007)
Alkoholinnhold: 8,5% vol.
Bestill her:
(84p)
Thy Økologisk Juleren
Thisted Bryghus
Danmark
56849 Vectura - kr 45,50 (33cl)
Bestillingsutvalg
Strag
Farge og duft: Gyllen. Masse smørbukk og litt sitrus i duften.
Smak: Fint skum, god syrlighet, litt spesielle aromaer, lette bittertoner i finishen. (2007)
Mat: Eplekake md is.
Vurdering: Et lite julete men godt laget øl. 84 p (2007)
Alkoholinnhold: 7,9% vol.
Bestill her:
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her