Julevin x 2

Stadig flere produkter dukker opp med julepynt på emballasjen. Så vel Bamsemums som vinflasker må til pers. Den ene ukens vin er riktig så søt med bilde av et snødekt château og med røde bånd og det hele. For deg som ikke liker stæsj har vi et alternativ.

Jul 2000 kr 100,00 (varenr 45026, bestillingsutvalg) heter den og er en 1998-årgang fra Ch. Saint Just i appellasjonen Corbières helt sør i Frankrike. Og siden det er innholdet som teller først og fremst, kan vi glede oss over at det er en riktig så innsmigrende vin som du godt kan sette på julebordet sammen med så vel ribbe som kalkun. Fyldig duft av søte skogsbær, noe urter, fat og lær. Smaken er rund og saftig med fine tanniner og litt lakris i finishen. Hoveddrue i denne vinen er grenache som ofte gir myke og lubne viner som skal drikkes relativt unge. Derfor er Jul 2000 helt fin og best å drikke nå selv om 1998 er et år med lagringspotensial for viner fra denne delen av Frankrike.

Hvis du ønsker å ha en vin for lagring, uten julepynt, men fra samme område, er Robert Skalli Corbières 1998 kr 97,00 (varenr 32691, bestillingsutvalg) en god kandidat og et kjempevin til prisen. Den er ikke så sjarmerende i øyeblikket, litt lukket men har en svært god konsentrasjon og gode tanniner. Med ett års lagring vil den vise masse deilig modne skogsbær, trolig også litt animalske aromaer og blir dermed et flott følge til vilt. I dag må den ha mat når den drikkes, som en ujålete biff eller annet rødt kjøtt.

Skalli er kongen av Sør-Frankrike og skapte sitt renommé gjennom moderne og vellagete endrueviner til gode priser. Noe som var langt fra regelen i dette området som inntil for 15 år siden var et av de mest utskjelte i hele Europa. Med denne Corbières''en i tillegg til en Côteaux du Languedoc og en Minervois har Skalli tatt steget ut av det mange kaller monotoni, altså å kun bruke en og en drue i en vin, og lager viner som tilfredsstiller appellasjonslovverket. Målet er å lage viner som er representative for den enkelte appellasjon. For Corbières betyr det smaksrikdom.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på
tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr
Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er Kr 5, - pr mottatte melding.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen