Julevin x 2

Stadig flere produkter dukker opp med julepynt på emballasjen. Så vel Bamsemums som vinflasker må til pers. Den ene ukens vin er riktig så søt med bilde av et snødekt château og med røde bånd og det hele. For deg som ikke liker stæsj har vi et alternativ.
Aase E. Jacobsen
06 Desember 2000 - 20:29

Jul 2000 kr 100,00 (varenr 45026, bestillingsutvalg) heter den og er en 1998-årgang fra Ch. Saint Just i appellasjonen Corbières helt sør i Frankrike. Og siden det er innholdet som teller først og fremst, kan vi glede oss over at det er en riktig så innsmigrende vin som du godt kan sette på julebordet sammen med så vel ribbe som kalkun. Fyldig duft av søte skogsbær, noe urter, fat og lær. Smaken er rund og saftig med fine tanniner og litt lakris i finishen. Hoveddrue i denne vinen er grenache som ofte gir myke og lubne viner som skal drikkes relativt unge. Derfor er Jul 2000 helt fin og best å drikke nå selv om 1998 er et år med lagringspotensial for viner fra denne delen av Frankrike.

Hvis du ønsker å ha en vin for lagring, uten julepynt, men fra samme område, er Robert Skalli Corbières 1998 kr 97,00 (varenr 32691, bestillingsutvalg) en god kandidat og et kjempevin til prisen. Den er ikke så sjarmerende i øyeblikket, litt lukket men har en svært god konsentrasjon og gode tanniner. Med ett års lagring vil den vise masse deilig modne skogsbær, trolig også litt animalske aromaer og blir dermed et flott følge til vilt. I dag må den ha mat når den drikkes, som en ujålete biff eller annet rødt kjøtt.

Skalli er kongen av Sør-Frankrike og skapte sitt renommé gjennom moderne og vellagete endrueviner til gode priser. Noe som var langt fra regelen i dette området som inntil for 15 år siden var et av de mest utskjelte i hele Europa. Med denne Corbières''en i tillegg til en Côteaux du Languedoc og en Minervois har Skalli tatt steget ut av det mange kaller monotoni, altså å kun bruke en og en drue i en vin, og lager viner som tilfredsstiller appellasjonslovverket. Målet er å lage viner som er representative for den enkelte appellasjon. For Corbières betyr det smaksrikdom.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på
tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr
Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er Kr 5, - pr mottatte melding.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober

Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå skal du overbevises: Lapskaus er skikkelig god mat
Dagens rett

Nå skal du overbevises: Lapskaus er skikkelig god mat

God hjemmelaget lapskaus er ikke hverdagskost lenger. Og det er synd, for det er svært enkelt og godt om du følger våre råd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her