Kaffe- og sjokoladebaserte likører uten fløte

Klassikerne blant kremlikører - kaffelikørene - er fortsatt best. Hjemmebaren er ikke den samme uten.
Redaksjonen
17 Desember 2007 - 11:56

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. november 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Kaffe- og sjokoladebaserte likører uten fløte

+ (88p)
Tia Maria
Malibu-Kahlua International
Jamaica
43216 Allied Domecq Spirits & Wine Norway - kr 315,00 (100cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Brun. Elegant duft av kaffe, mørk sjokolade og malt.
Smak: God friskhet og fin kaffekarakter, følger duften, dempet sødme, sitter veldig godt og lenge. (UÅ)
Bruksområde: Til kaffen.
Vurdering: En veldig elegant kaffelikør. 88 p
Laget av: Brennevin av melasse, kaffe ekstrakt
Alkoholinnhold: 20,0% vol.
Bestill her:

+ (87p)
Black Mozart Chocolate Liqueur
H.C. König
Østerrike
41078 Vectura - kr 173,40 (50cl)
Bestillingsutvalg
Strag
Farge og duft: Mørk brun. Fin duft av kaffe, mokka og mørke sjokolade.
Smak: Følger duften veldig godt opp, balansert sødme, god intensitet, sitter godt. (UÅ)
Bruksområde: Til kaffen.
Vurdering: En godt laget sjokoladelikør. 87 p
Laget av: Alkohol, mørk sjokolade, bourbonvanilje, naturlig sjokoladearoma
Alkoholinnhold: 17,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- og/eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

+ (87p)
Kahlua
Malibu-Kahlua International
Danmark
12163 Allied Domecq Spirits & Wine Norway - kr 243,00 (70cl)
Basisutvalg (Hovedsortiment)
Farge og duft: Brun med lys kant. Delikat duft av nøtter, sjokolade, trevirke samt varm sjokolade.
Smak: Behagelig og tydelig sødme i anslaget, balansert med fine nyanser, sitter godt. (UÅ)
Bruksområde: Drinker.
Vurdering: En svært harmonisk kaffelikør. 87 p
Laget av: Nøytral sprit, kaffeekstrakt
Alkoholinnhold: 20,0% vol.
Bestill her:

(86p)
Amadé ChocOrange
H.C. König
Østerrike
43012 Vectura - kr 174,90 (50cl)
Bestillingsutvalg
Strag
Farge og duft: Klar brun. Tydelig mørk appelsinsjokoladepreg i duften som også byr på kaffe.
Smak: Følger duften, balansert sødme, mye sjokolade i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Til kaffen.
Vurdering: Når du trenger mye kaffesmak. 83 p
Laget av: Brennevin, mørk bittersjokolade, borbonvanilje, naturlig sjokolade og appelsin aromaer
Alkoholinnhold: 17,0% vol.
Bestill her:

÷ (83p)
Luxardo Espresso
Girolamo Luxardo
Italia
55719 Vectura - kr 240,00 (70cl)
Bestillingsutvalg
Cork Wines & Spirits
Farge og duft: Mørk brun. Brent kaffe, kaffegrut og litt nøtter.
Smak: Intenst søt med de samme tonene som i duften, sitter lenge. (UÅ)
Bruksområde: Drinker.
Vurdering: Når du trenger mye kaffesmak. 83 p
Laget av: Sprit, arabica kaffe
Alkoholinnhold: 27,0% vol.
Bestill her:

÷ (83p)
Coffee Heering
Peter F. Heering
Danmark
56344 Vectura - kr 212,10 (50cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Mørk brun. Spennende duft av knekk, kaffe, mokka og mørk sjokolade.
Smak: Varm og intens i starten, god fylde og syre, litt alkoholstikk i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Til kaffen.
Vurdering: En særpreget kaffelikør. 83 p
Laget av: Rom, kaffeekstrakt, sjokoladeekstrakt
Alkoholinnhold: 35,0% vol.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake
Ukens drink

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake

Whisky og ingefærøl er som skapt for vinteren. Her serverer vi én av dem med den som for mange er selveste Irish Whiskey.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett
Dagens rett

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett

Det er ikke store innsatsen som kreves, men du blir rikelig belønnet. Med øl i gryta, må du kanskje ha øl i glasset. Men det er ikke nødvendig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her