Test av kremlikører

I følge en undersøkelse blant 1100 nordmenn, utført av Millward & Brown, drikker nærmere halvparten av den voksne norske befolkning kremlikøren Bailey's. Bedre dokumentasjon på den norske smaken får du knapt.

Slik ble blindtesten gjennomført

Remi Madsen/Torstein Østenstad Foto: Johnny Syversen / John Nordahl

Smakspanelet bestod av Apéritifs smakere Remi Madsen, Kumlegaarden (Drøbak) og Torstein Østenstad, Ylajali.

Testen, som ble gjennomført 23. oktober 2007, omfatter 28 kremlikører. Smakingen ble foretatt blindt. Panelet fikk overhodet ingen opplysninger om produktene utover land før smaking. Paneldeltakerne forlot dessuten lokalet mens produktene ble skjenket i glassene, slik at de ikke skulle ha noen mulighet til å avsløre glassenes innhold. Først etter at poenggivingen var avsluttet, ble det kjent med det enkelte produkts identitet og pris.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Poengskalaen er femdelt:
Antall stjerner er fremkommet som et gjennomsnitt av paneldeltakernes evaluering av det enkelte produkts kvalitet uten hensyntagen til hva det koster.

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. november 2007.

Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Lenkene nedenfor leder deg til testens fire artikler.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant

Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig, spesielt når det kommer til det de bruker på kjøkkenet. Les hele saken

Til toppen