Kaffe- og sjokoladebaserte likører uten fløte

Klassikerne blant kremlikører - kaffelikørene - er fortsatt best. Hjemmebaren er ikke den samme uten.
Redaksjonen
17 Desember 2007 - 11:56

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. november 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Kaffe- og sjokoladebaserte likører uten fløte

+ (88p)
Tia Maria
Malibu-Kahlua International
Jamaica
43216 Allied Domecq Spirits & Wine Norway - kr 315,00 (100cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Brun. Elegant duft av kaffe, mørk sjokolade og malt.
Smak: God friskhet og fin kaffekarakter, følger duften, dempet sødme, sitter veldig godt og lenge. (UÅ)
Bruksområde: Til kaffen.
Vurdering: En veldig elegant kaffelikør. 88 p
Laget av: Brennevin av melasse, kaffe ekstrakt
Alkoholinnhold: 20,0% vol.
Bestill her:

+ (87p)
Black Mozart Chocolate Liqueur
H.C. König
Østerrike
41078 Vectura - kr 173,40 (50cl)
Bestillingsutvalg
Strag
Farge og duft: Mørk brun. Fin duft av kaffe, mokka og mørke sjokolade.
Smak: Følger duften veldig godt opp, balansert sødme, god intensitet, sitter godt. (UÅ)
Bruksområde: Til kaffen.
Vurdering: En godt laget sjokoladelikør. 87 p
Laget av: Alkohol, mørk sjokolade, bourbonvanilje, naturlig sjokoladearoma
Alkoholinnhold: 17,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- og/eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

+ (87p)
Kahlua
Malibu-Kahlua International
Danmark
12163 Allied Domecq Spirits & Wine Norway - kr 243,00 (70cl)
Basisutvalg (Hovedsortiment)
Farge og duft: Brun med lys kant. Delikat duft av nøtter, sjokolade, trevirke samt varm sjokolade.
Smak: Behagelig og tydelig sødme i anslaget, balansert med fine nyanser, sitter godt. (UÅ)
Bruksområde: Drinker.
Vurdering: En svært harmonisk kaffelikør. 87 p
Laget av: Nøytral sprit, kaffeekstrakt
Alkoholinnhold: 20,0% vol.
Bestill her:

(86p)
Amadé ChocOrange
H.C. König
Østerrike
43012 Vectura - kr 174,90 (50cl)
Bestillingsutvalg
Strag
Farge og duft: Klar brun. Tydelig mørk appelsinsjokoladepreg i duften som også byr på kaffe.
Smak: Følger duften, balansert sødme, mye sjokolade i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Til kaffen.
Vurdering: Når du trenger mye kaffesmak. 83 p
Laget av: Brennevin, mørk bittersjokolade, borbonvanilje, naturlig sjokolade og appelsin aromaer
Alkoholinnhold: 17,0% vol.
Bestill her:

÷ (83p)
Luxardo Espresso
Girolamo Luxardo
Italia
55719 Vectura - kr 240,00 (70cl)
Bestillingsutvalg
Cork Wines & Spirits
Farge og duft: Mørk brun. Brent kaffe, kaffegrut og litt nøtter.
Smak: Intenst søt med de samme tonene som i duften, sitter lenge. (UÅ)
Bruksområde: Drinker.
Vurdering: Når du trenger mye kaffesmak. 83 p
Laget av: Sprit, arabica kaffe
Alkoholinnhold: 27,0% vol.
Bestill her:

÷ (83p)
Coffee Heering
Peter F. Heering
Danmark
56344 Vectura - kr 212,10 (50cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Mørk brun. Spennende duft av knekk, kaffe, mokka og mørk sjokolade.
Smak: Varm og intens i starten, god fylde og syre, litt alkoholstikk i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Til kaffen.
Vurdering: En særpreget kaffelikør. 83 p
Laget av: Rom, kaffeekstrakt, sjokoladeekstrakt
Alkoholinnhold: 35,0% vol.
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her