Ukens drink
Når kaffedrinken serveres på brasiliansk vis, gjør det ikke noe at den er kald
Foto: (Mario Marquardt Jr)

Når kaffedrinken serveres på brasiliansk vis, gjør det ikke noe at den er kald

For det brasilianske sukkerrørbrennevinet cachaca sørger sammen med en god dose sukker og en søt og fyldig espresso for en fyldig smaksopplevelse.
10 November 2023 - 12:00

Det brasilianske sukkerrørbrennevinet cachaca er ikke det du støter hyppigst på. Utenom når du ber om en caipirinha selvsagt. Ung cachaca har en litt skarp og en tanke vegetal side, som en del andre typer brennevin laget av sukkerrør, altså rom. Derfor er det sjelden at ung cachaca drikkes bar, med sukker og syrlige ingredienser som lime i en caipirinha, eller søt og sterk kaffe og fløte som i ukens drink.

Brasiliansk kaffe dominerer i butikkhyllenes blandinger, men det er ikke like vanlig å finne en ren espresso basert på brasiliansk kaffe. Både Kolonihagen som er Remas økologiske produktserie, og Solberg & Hansen (Barreiro) har en slik, mens Stockfleths klassiske espresso har Brasil-kaffe i blandingen. 

Brasil-kaffe som er av typen bærtørket, bidrar med sødme og intensitet når den er espressobrent. 

Perfekt til å møte cachacaens litt skarpe karakter.

Se utvalget av cachaca på polet

Har du ikke tilgang til cachaca kan du fint lage drinken med blank rom, gjerne jamaicansk som denne, eller denne fra Nicaragua

Brasiliansk kaffe drinkoppskrift

Brasiliansk kaffe drinkoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Kjør ingrediensene i en blender med lik mengde isbiter. 
  2. Isbitene behøver ikke knuses helt.
  3. Fyll i et glass.
  4. Dryss over finmalt kaffe på toppen. 

Se våre andre oppskrifter med cachaca

Se våre andre oppskrifter med kaffe

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her