Kalkunsuppe

Etter en for mange svært sen natt med masse feiring og ditto god mat passer det vel godt med en enkel men smakfull middagsrett. Kalkunsuppe blir derfor det nye årets første rett, og vi velger like godt vann som drikkefølge. Om du ønsker noe annet godt er valget fritt.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Smakfull kalkunsuppe

Fremgangsmåte

Del opp skroget i mindre biter og legg det i gryta sammen med lår, vinger og innmat. Del eventuelt over lårene ved leddet for at de skal ta mindre plass i kjelen. Hell på så mye vann at det såvidt dekker. Tilsett grønnsaker og krydder. La alt småkoke i ca. ¾ time. Fjern skinn, bein og tykke sener fra kjøttet. Mal kjøtt, grønnsaker og litt av kraften i en foodprocessor til jevn konsistens. Ha alt tilbake i kjelen og kok. opp. Rør ut maisenna i fløte og jevn suppen til passe tykkelse. Smak til med salt og pepper. Server suppen rykende varm med brødkrutonger, kokt kalkunkjøtt, finsnittet vårløk og paprikaterninger.

Om oppskriften:
Oppskriften er fra 1700-tallet, og ble opprinnelig laget av høns. På den tiden hadde de selvfølgelig ikke noe så lettvint som en foodprocessor, derfor ble kjøtt og grønnsaker passert eller most gjennom et passerapparat eller en sil. Kjøtt- og grønnsakspureen er da med på å jevne suppen.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen