Smakfull kalkunsuppe
Foto: ArtCookStudio

Smakfull kalkunsuppe

Dette er en oppskrift fra 1700-tallet som er blitt modernisert med kalkun og er vel verdt å teste.

Fremgangsmåte

Del opp skroget i mindre biter og legg det i gryta sammen med lår, vinger og innmat.
Del eventuelt over lårene ved leddet for at de skal ta mindre plass i kjelen. Hell på så mye vann at det så vidt dekker. Tilsett grønnsaker og krydder. La alt småkoke i ca. ¾ time.
Fjern skinn, bein og tykke sener fra kjøttet.
Mal kjøtt, grønnsaker og litt av kraften i en foodprocessor til jevn konsistens. Ha alt tilbake i kjelen og kok opp. Rør ut maisenna i fløte og jevn suppen til passe tykkelse. Smak til med salt og pepper. Server suppen rykende varm med brødkrutonger, kokt kalkunkjøtt, finsnittet vårløk og paprikaterninger.
 
Om oppskriften:
Oppskriften er fra 1700-tallet, og ble opprinnelig laget av høns. På den tiden hadde de selvfølgelig ikke noe så lettvint som en foodprocessor, derfor ble kjøtt og grønnsaker passert eller most gjennom et passerapparat eller en sil. Kjøtt- og grønnsakspureen er da med på å jevne suppen.
 

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bli med til Stavangers nye «hjemme hos»-stolthet: - Den beste festen er på kjøkkenet
+

Bli med til Stavangers nye «hjemme hos»-stolthet: - Den beste festen er på kjøkkenet

Sammen med kjøkkensjef Stuart Barber har vinkelnerparet Knut-Espen Misje og Silje Hanasand på rekordtid skapt en av Stavangers mest innbydende møtesteder for god mat og drikke. Som nylig ble belønnet med sin første Michelinstjerne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Falstaff gir Michelin konkurranse
+

Falstaff gir Michelin konkurranse

Endelig er hele landet representert i en restaurantguide med 130 restauranter fra Lindesnes i sør til Tromsø i nord er vurdert – noe som har gitt den mest omfattende norske restaurantguiden på lenge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er folkefavoritten blant oslorestaurantene

Brasserie France er restauranten som flest gjester har brukt DinnerBooking for å sikre seg restaurantbord i Oslo.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv dette alternativet til fredagstacoen
Dagens rett

Prøv dette alternativet til fredagstacoen

Hvalkjøtt er perfekt som minuttstek siden det ultramøre kjøttet kun trenger veldig rask varmebehandling. Det er derfor fort gjort å lage i stand denne retten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på denne New York-inspirerte biff-klassikeren fra grillen
Dagens rett
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her