Smakfull kalkunsuppe
Foto: ArtCookStudio

Smakfull kalkunsuppe

Dette er en oppskrift fra 1700-tallet som er blitt modernisert med kalkun og er vel verdt å teste.

Fremgangsmåte

Del opp skroget i mindre biter og legg det i gryta sammen med lår, vinger og innmat.
Del eventuelt over lårene ved leddet for at de skal ta mindre plass i kjelen. Hell på så mye vann at det så vidt dekker. Tilsett grønnsaker og krydder. La alt småkoke i ca. ¾ time.
Fjern skinn, bein og tykke sener fra kjøttet.
Mal kjøtt, grønnsaker og litt av kraften i en foodprocessor til jevn konsistens. Ha alt tilbake i kjelen og kok opp. Rør ut maisenna i fløte og jevn suppen til passe tykkelse. Smak til med salt og pepper. Server suppen rykende varm med brødkrutonger, kokt kalkunkjøtt, finsnittet vårløk og paprikaterninger.
 
Om oppskriften:
Oppskriften er fra 1700-tallet, og ble opprinnelig laget av høns. På den tiden hadde de selvfølgelig ikke noe så lettvint som en foodprocessor, derfor ble kjøtt og grønnsaker passert eller most gjennom et passerapparat eller en sil. Kjøtt- og grønnsakspureen er da med på å jevne suppen.
 

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her