Rasmus Skoglund- Ganefryd
Rasmus Skoglund- Ganefryd (Bilde: Fredrik Ringe)

Kan dette bringe Norge på Bocuse-pallen igjen

Det er store forventninger som hviler på skuldrene til den som blir Årets Kokk 2017. Den skal nemlig representere Norge i Bocuse d’Or om to år.

Det er fem rutinerte kokker som skal kjempe om tittelen Årets Kokk 2017. Både Øyvind Bøe Dalelv, Statholdergaarden, Oslo og Christian Andre Pettersen, Mondo, Sandnes, deltok i 2015, mens det er første gang for de tre andre. Geir Magnus Svae, Bølgen & Moi, har imidlertid lang og bred erfaring fra kokkekonkurranser, både individuelle og med landslaget. Filip August Bendi, N.B. Sørensen Annen Etage, Stavanger og Rasmus Johnsen Skoglund, AMJ management Bodø, stiller også godt forberedt på å ta opp kampen.

Verdens tøffeste kokkekonkurranse

- Jeg vil bli Norges kandidat i Bocuse d’Or fordi det er den ultimate utfordringen. Det er en unik mulighet til å utvikle seg, bli kjent med seg selv og virkelig få testet sine ferdigheter. Målet har aldri vært stjerner, men muligheten til å representere Norge har jeg alltid ønsket. Jeg fikk sjansen i 2009 med juniorlandslaget, men måtte si i fra meg den muligheten. Nå ønsker jeg en ny. Bocuse d´Or er den mest personlige måten å gjøre det på. Der er det matstil, identitet og personlighet som teller. Man får muligheten til å representere landet på sin egen måte. Det trigger meg, sier Rasmus Johnsen Skoglund.       

Se alle de lekre rettene i karusellen nedenfor

Kandidatene er vurdert på bakgrunn av en innsendelsesoppgave, hvor de ble bedt om å presentere tre personlige oppskrifter: En hovedrett «surf and turf» med Lerstangkylling fra Norsk Gårdsand, kombinert med enten norsk sjøkreps, kaldtvannsreker eller kongekrabbe, en smårett med beter fra Hasle Gård i Vestfold og en ganefryd med tørrfisk fra Lofoten.

Konkurransen finner sted i Mathallen 12. september, og vinneren blir Norges nye kandidat til Bocuse d’Or; verdens vanskeligste og mest prestisjefylt kokkekonkurranse.

Påtroppende leder av Bocuse d’Or-akademiet, Bent Stiansen, vant Norges første gull i denne konkurransen i 1993:

- En av de viktigste oppgavene vi gjør i Bocuse d’Or Norge er å velge ut kandidater som er i stand til både å vinne Årets kokk og oppnå pallplassering i Lyon. Faglig dyktighet, trygghet og kreativitet, sammen med positive visjoner for utvikling av fag og yrke, er avgjørende for oss Bocuse-kokker, sier Bent Stiansen. - I Norge arrangeres en av verdens tøffeste uttak til Bocuse d’Or og den som vinner der har jobbet hardt for det. Vi er heldig i Norge som har så mange gode kokker å velge blant, selv om det tvinger oss til skarpe prioriteringer.

Øyvind Bøe Dalelv Beter (Bilde: Stian Broch)
Øyvind Bøe Dalelv - Surf and Turf (Bilde: Stian Broch)
Rasmus Skoglund- Ganefryd (Bilde: Fredrik Ringe)
Øyvind Bøe Dalelv (Bilde: Stian Broch)
Stian Broch - Ganefryd (Bilde: Stian Broch)
Rasmus Skoglund - (Bilde: Fredrik Ringe)
Rasmus Skoglund - Beter (Bilde: Fredrik Ringe)
Rasmus Skoglund -Surf and turf (Bilde: Fredrik Ringe)
Geir Magnus Svae - (Bilde: Tom Haga)
Filip August Bendi -Beter (Bilde: Arve Serigstad)
Filip August Bendi (Bilde: Arve Serigstad)
Filip August Bendi - Ganefryd (Bilde: Arve Serigstad)
Filip August Bendi - Surf and Turf (Bilde: Arve Serigstad)
Christian Andre Pettersen - Beter (Bilde: Fredrik Ringe)
Christian Andre Pettersen - Ganefryd (Bilde: Fredrik Ringe)
Christian Andre Pettersen - Surf and turf (Bilde: Fredrik Ringe)
Christian Andre Pettersen - profil lavoppl - Foto (Bilde: Markus Jensen)
Geir Magnus Svae - Ganefryd
Geir Magnus Svae - Surf and Turf

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen