Vin
Kåret til verdens beste champagne. Test den selv og se hva du synes

Kåret til verdens beste champagne. Test den selv og se hva du synes

Charles Heidsieck Brut Reserve ble best i sin klasse i Champagne & Sparkling Wine World Championships.
10 September 2016 - 13:02

Denne champagnen er for øvrig og for tiden huschampagne på Maaemo og er å finne i et søttitalls polbutikker for 429,90 - og er verd hver krone.  

Den vant en gullmedalje i Classic NV Brut Blend-kategorien, en av mange kategorier i årets Champagne & Sparkling Wine World Championships (CSWWC) - boblevinens Oscar som gikk av stabelen i Vintners Hall i London 1. september.

Testet av ekspertene

Dette er kåringen av de beste av de beste champagner og musserende vin i verden med i alt 26 deltakende land.

Dommerne i denne prestisjetunge vin konkurransen er champagnespesialistene Tom Stevenson, Essi Avellan MW og Dr. Tony Jordan.

Essi Avellan og Tom Stevenson. Foto: Charmaine Greiger

Bedømmingen foregikk i løpet av to uker i juni måned. Senere ble de beste i hver klasse testet igjen, opp mot hverandre for å kåre verdens beste i hver kategori -  som kalles The World Championships.

Vant flest priser

Årets store vinner var Champagne Louis Roederer med hele tre trofeer som World Championships - Sparkling wine producer of the year - The Supreme World Champion for sin 2002 Cristal Brut i magnum – World Champion Classic Rose Brut for deres 2010-utgave.

I tillegg, fikk Champagne Louis Roederer fire «best i sin kategori» og 10 gullmedaljer for sine 10 champagner som deltok i konkurransen.

Fjorårets store vinner Ferrari fra Trentino i Italia fikk to trofeer som World Championships – Classic Blanc de Blancs Brut for deres Ferrari NV Brut i magnum – den vant også «Best in region».

Chairman`s Trophy gikk til denne.
Chairman`s Trophy gikk til denne.

Chairman`s Trophy gikk til MC III NV Moët & Chandon 001.14. World Championship Classic Vintaged Brut Blend ble også vunnet av Moët & Chandon for deres 2006 Grand Vintage i magnum.

Tre nye bobleland i teten

World Champion Library Vintage gikk til Dom Pérignon Rose 1995 P2.

Tre land ble kåret til World Champion for første gang: Chile med Santa Digna Estelado Rose NV Uva Pais for beste Brut from non-classic grape. Chinas beste musserende vin ble Chandon NV Brut Rose. Og Ungarns beste musserende vin var Kreinbacher 2011 Brut Classic i magnum.

De som ønsker å fordype seg mer kan lese mer om årets vinnere på websiden til CSWWC

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her