Keiserlig 3-stjerners

Arcus Produkter har løftet norske trestjerners folkecognacen ut av sin anonyme allestedsnærværelse til en mer konkurransedyktig posisjon i møte med annen fransk cognac.
Redaksjonen
26 September 1997 - 18:38

Bonaparte er det nye familienavnet og verken emballasjen, som er spesialdesignet, eller innholdet er keiserens nye klær. Mens kravet til tre stjerner er minimum to år, er de aller yngste elementene i Bonaparte Tre Stjerner (AD, 6738, kr 296) minst tre år. Hovedinnholdet er seks år og toppdressingen åtte år gammel. Tre Stjerner som helt siden forbudstidens opphevelse i 1927, lenge var landets desiderte bestselger i sin kategori, deler skjebne og navn med Bonaparte VSOP (052, kr 320), som også har fått nytt liv og nye muligheter etter forskjønnelsen. Minimumsalder for innholdet er i henhold til loven fire år, brorparten av blandingen er åtte og toppdressingen 16 år. Opprinnelsen er regionene Petite Champagne og Fins Bois.
 

 
Hakket over finner vi Bonaparte XO (bestillings- og tilleggsutvalg, pris kr 495,-.) som er en sterkt forbedret utgave av Bonaparte Cognac Vieux. Sammensetningen er 16 og 26 år gammel cognac fra Grande Champagne, Petite Champagne og Fins Bois.
 
Den mest kongelige av dem alle er Bonaparte Royal 60 Ans (30377, kr 1200) som ble lansert i forbindelse med kongeparets 60 års dag tidligere i år. Denne meget eksklusive blanding av utvalgte 60 år gamle cognacer fra Grande og Petite Champagne finnes i et begrenset utvalg, kun 7000 flasker. Den har utviklet den spesielle ranciokarakteren, en form for brent karamellpreg, som først oppstår etter 40-50 år i hetvin og brennevin lagret i fat.
 
Felles for alle fire familiemedlemmer er at de er produsert og blandet hos Château Tiffon, et cognacslott med norske aner. Fortsatt bærer slottsherrene, Antoine, Philippe og Richard, alle tredje generasjon cognacprodusenter, det norske familienavnet, Braastad, med stolthet. Deres bestefar, Sverre Braastad, fra gården med samme navn ved Gjøvik, fulgte som 20-åring etter sin onkel til Jarnac utenfor Cognac. Her fikk han arbeid som selger hos Bisquit. Etter noen år vant han hjertet til produsenten Tiffons barnebarn, Edith, og måtte derfor forlate Bisquit. Sverre Braastad levde til sitt 100. år og hadde derfor anledning til å følge cognacproduksjonen helt til våre dager. Tiffon er en av få som gjør alt selv, det vil si alt fra druedyrking til modning av den destillerte vinen. Braastad-familien reserverer den beste cognacen til sine beste kunder, og det er det norske markedet, nå som for 70 år siden, da Tre Stjerner ble lansert.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her