Kjempekjøp som er i alle polutsalg

Kjempekjøp som er i alle polutsalg

Denne italienske rødvinen gir veldig mye for en ganske liten sum.

Få Ukens vin som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Monteguelfo Morellino di Scansano 2013 (16779) har akkurat «bikket» 120 kroners-grensen, trolig på grunn av valutajustering, men den ene krona bør selv de mest vingjerrige kunne leve med.

For her får du solid vinvaluta.

Saftig og innsmigrende

Det er imidlertid ikke snakk om en vin for lagring, men en vin som skal nytes i løpet av de neste to årene – mens den er på sitt saftigste og mest innsmigrende.

En svært anvendelig vin for så vel sofakosen som matbordet. Den passer til alt av pasta, kylling, kalv, svin og ikke for kraftige lammeretter samt ikke minst vegetar.  

Vinen kommer fra en liten vingård i Toscanas ytterkant, Maremma. Den eies av Cecchi – en betydelig Chianti-aktør, først og fremst som «grossist». Men som også har fire vingårder, en innen Chianti Classico, en i San Gimignano, en i Umbria og altså en i Maremma som rent vinmessig har gjennomgått en kraftig vekst i både volum og kvalitet siden 1990-tallet.

Les om alle de gode kjøpene som kommer fra dette området

Men for tiden er det bare Maremma som er representert i Norge. Og da med deres enkleste vin. Derfor den lave prisen som reflekterer at vinen kun er ståltankmodnet mens de fleste andre morellinoer har hatt en tid i fat. Men for å kunne kalles Morellino di Scansano DOCG (oppgradert fra 2007) er ikke fatmodning påkrevd.

Denne «kjappe» framstillingen kler vinen veldig godt siden den bevarer saftigheten som er den styrke.

Druemiksen består av 90 prosent morellino som er det lokale synonymet for sangiovese. En av forklaringene på navnet er druens kirsebær/morellaktige karakter. Og det passer veldig godt for nettopp denne vinen.

 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Monteguelfo Morellino di Scansano 2013

Produsent:
Monte Guelfo
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 2
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
124,90 kr
Varenummer:
1677901
84 Poeng
Les smaksnotatene »
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Ukens vin som nyhetsbrev:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

*

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen