Drikke
Klassisk fra Burgund

Klassisk fra Burgund

Dette er burgundere du trygt kan legge i kjelleren. Prisene er også gunstige.
Aase E. Jacobsen
06 Oktober 2011 - 02:01

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Volnay og Pommard på premier cru-nivå har krøpet godt over femhundrelappen. Jean Marc Bouleys viner er imidlertid fortsatt innenfor rekkevidde, faktisk blant de "billigste" her til lands, samtidig som kvaliteten ikke står noe tilbake.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Matviner
Bouley Clos des Chênes Volnay 1er Cru 2008 (93532) er uhyre raffinert, slank og frisk, men takket være veldig god konsentrasjon har den et flott lagringspotensial. Den finnes også i 2007- og 2009-versjon, men 2008 er min favoritt. 2008 er nemlig burgundnerdenes år siden vinene kjennetegnes av høy syre og markante tanniner.

Det kan vi også si om Bouley Les Rugiens Pommard 1er Cru 2009 (93537) selv om den altså er fra "snille" 2009. Men denne premier cru-en i Pommard er aldri snill og myk, ei heller i Bouleys 2009-versjon, derimot svært stofflig og konsentrert og en vin som absolutt bør legges til side noen år for å hentes opp når den begynner å vise et større aromaspekter. Uansett blir den aldri en kosevin, men en perfekt match til saftig oksekjøtt med god saus. Klassisk så det holder.

Nye ideer
Bouley er en av de virkelig tradisjonsrike vinprodusentene i Volnay all den tid familien har holdt på med det samme siden 1527! Jean-Marc overtok i 1984 og driver nå sammen med sønnen Thomas. Da han kom tilbake fra opphold i New Zealand og Oregon brakte han med seg nye ideer hvilket gjorde at så vel metoder som utstyr i vinkjelleren ble oppgradert. Dessuten kjøres det et strengt regime i vinmarkene med fravær av gjødsel og plantevernmidler og utbyttebegrensing. De har i dag til sammen 8,5 hektar innen Volnay og Pommard. Målet er å lage vin som både har et langt liv og som er tilgjengelig i ung alder.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik velger du vin til pizza
Mat og vin i kombinasjon
Vin til pizza

Slik velger du vin til pizza

Pizza er en favoritt hos mange, enten den bestilles eller lages selv. Her hjelper vi deg å velge vin til pizzaen, når du skal kose deg litt ekstra.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det blir ikke oktoberfest uten brezel, obazda og pils
+
Klubb
Ukens kombo – mat- og ølkombinasjoner

Det blir ikke oktoberfest uten brezel, obazda og pils

Derfor bør du én gang for alle lære deg å bake brezelne selv, og unne deg denne tyske kultpilsneren som belønning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik bruker du opp maten og sparer penger i samme slengen

Gjør lommeboken og verden en tjeneste ved å endre rutiner og bruke alt du har i kjøleskapet. Her finner du mange gode tips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Proppfullt av høstlig inspirasjon
+
Klubb
Oktoberutgaven av Apéritif magasin 2022

Proppfullt av høstlig inspirasjon

Mexico, Stockholm, Sicilia fra A til Å, armagnac, kaffe og kraft. Det du trenger av høstlig inspirasjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik velger du vin til pizza
Mat og vin i kombinasjon
Vin til pizza

Slik velger du vin til pizza

Pizza er en favoritt hos mange, enten den bestilles eller lages selv. Her hjelper vi deg å velge vin til pizzaen, når du skal kose deg litt ekstra.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det blir ikke oktoberfest uten brezel, obazda og pils
+
Klubb
Ukens kombo – mat- og ølkombinasjoner

Det blir ikke oktoberfest uten brezel, obazda og pils

Derfor bør du én gang for alle lære deg å bake brezelne selv, og unne deg denne tyske kultpilsneren som belønning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lær forskjellen på champagne, cava og prosecco - og finn din favoritt
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Lær forskjellen på champagne, cava og prosecco - og finn din favoritt

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på champagne, cava og prosecco - eller bare veldig glad i musserende vin? I løpet av halvannen time en lørdag ettermiddag får du svaret. Og mye gode bobler på kjøpet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Afterwork på Bettola, boblende italienske viner og nydelig anti pasti
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 13. oktober i Oslo

Afterwork på Bettola, boblende italienske viner og nydelig anti pasti

Corvezzo lager i stand ekte italiensk aperitivo på Oslos hyggeligste italienske cocktailbar. Bli servert musserende fra Veneto og deilig spekemat og snacks fra Trattoria Popolare.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjell på en tirsdag er helt innafor de flestes budsjett og sabla godt
Dagens rett
Kremet blåskjell med selleri og fennikel

Blåskjell på en tirsdag er helt innafor de flestes budsjett og sabla godt

Blåskjell kan du spise hele året, men det er i vinterhalvåret de er klart best. Så sesongen starter nå. Pass på når det er tirsdagstilbud på skalldyr i butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik bruker du opp maten og sparer penger i samme slengen

Gjør lommeboken og verden en tjeneste ved å endre rutiner og bruke alt du har i kjøleskapet. Her finner du mange gode tips.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her