Drikke
Klassisk fra Burgund

Klassisk fra Burgund

Dette er burgundere du trygt kan legge i kjelleren. Prisene er også gunstige.
Aase E. Jacobsen
06 Oktober 2011 - 01:01

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Volnay og Pommard på premier cru-nivå har krøpet godt over femhundrelappen. Jean Marc Bouleys viner er imidlertid fortsatt innenfor rekkevidde, faktisk blant de "billigste" her til lands, samtidig som kvaliteten ikke står noe tilbake.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Matviner
Bouley Clos des Chênes Volnay 1er Cru 2008 (93532) er uhyre raffinert, slank og frisk, men takket være veldig god konsentrasjon har den et flott lagringspotensial. Den finnes også i 2007- og 2009-versjon, men 2008 er min favoritt. 2008 er nemlig burgundnerdenes år siden vinene kjennetegnes av høy syre og markante tanniner.

Det kan vi også si om Bouley Les Rugiens Pommard 1er Cru 2009 (93537) selv om den altså er fra "snille" 2009. Men denne premier cru-en i Pommard er aldri snill og myk, ei heller i Bouleys 2009-versjon, derimot svært stofflig og konsentrert og en vin som absolutt bør legges til side noen år for å hentes opp når den begynner å vise et større aromaspekter. Uansett blir den aldri en kosevin, men en perfekt match til saftig oksekjøtt med god saus. Klassisk så det holder.

Nye ideer
Bouley er en av de virkelig tradisjonsrike vinprodusentene i Volnay all den tid familien har holdt på med det samme siden 1527! Jean-Marc overtok i 1984 og driver nå sammen med sønnen Thomas. Da han kom tilbake fra opphold i New Zealand og Oregon brakte han med seg nye ideer hvilket gjorde at så vel metoder som utstyr i vinkjelleren ble oppgradert. Dessuten kjøres det et strengt regime i vinmarkene med fravær av gjødsel og plantevernmidler og utbyttebegrensing. De har i dag til sammen 8,5 hektar innen Volnay og Pommard. Målet er å lage vin som både har et langt liv og som er tilgjengelig i ung alder.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her