Klassisk fra Burgund

Klassisk fra Burgund

Dette er burgundere du trygt kan legge i kjelleren. Prisene er også gunstige.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Volnay og Pommard på premier cru-nivå har krøpet godt over femhundrelappen . Jean Marc Bouleys viner er imidlertid fortsatt innenfor rekkevidde, faktisk blant de "billigste" her til lands, samtidig som kvaliteten ikke står noe tilbake.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Matviner
Bouley Clos des Chênes Volnay 1er Cru 2008 (93532) er uhyre raffinert, slank og frisk, men takket være veldig god konsentrasjon har den et flott lagringspotensial. Den finnes også i 2007 - og 2009 -versjon, men 2008 er min favoritt. 2008 er nemlig burgundnerdenes år siden vinene kjennetegnes av høy syre og markante tanniner.

Det kan vi også si om Bouley Les Rugiens Pommard 1er Cru 2009 (93537) selv om den altså er fra "snille" 2009. Men denne premier cru-en i Pommard er aldri snill og myk, ei heller i Bouleys 2009-versjon, derimot svært stofflig og konsentrert og en vin som absolutt bør legges til side noen år for å hentes opp når den begynner å vise et større aromaspekter. Uansett blir den aldri en kosevin, men en perfekt match til saftig oksekjøtt med god saus. Klassisk så det holder.

Nye ideer
Bouley er en av de virkelig tradisjonsrike vinprodusentene i Volnay all den tid familien har holdt på med det samme siden 1527! Jean-Marc overtok i 1984 og driver nå sammen med sønnen Thomas. Da han kom tilbake fra opphold i New Zealand og Oregon brakte han med seg nye ideer hvilket gjorde at så vel metoder som utstyr i vinkjelleren ble oppgradert. Dessuten kjøres det et strengt regime i vinmarkene med fravær av gjødsel og plantevernmidler og utbyttebegrensing. De har i dag til sammen 8,5 hektar innen Volnay og Pommard. Målet er å lage vin som både har et langt liv og som er tilgjengelig i ung alder.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Bouley Clos des Chênes Volnay 1er Cru 2008

Produsent:
Dom. Jean Marc Bouley
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
429,00 kr
Varenummer:
9353201
92 Poeng
Les smaksnotatene »

Bouley Les Rugiens Pommard 1er Cru 2009

Produsent:
Dom. Jean Marc Bouley
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
519,00 kr
Varenummer:
9353701
92 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen