Knall chabliskjøp

Chablis er ikke rimelig, men noen viner gir mer av alt for pengene. Og disse to går utenpå mye i samme prisklasse.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Savary Chablis Vieilles Vignes 2004 (51182) og Savary Chablis 2007 (51181) er to sider av samme sak. Begge tilhører de såkalte "standardchablisene", altså ikke noe cru av noe slag.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Likevel byr de på utrolig mye chabliskarakter, og den første aller mest mye takket være at den henter sine druer fra de eldste vinstokkene tilhørende vingården.

Robuste matviner
Det betyr et intenst mineralpreg i forgrunnen og med en mer moden fruktkarakter i bakgrunnen. Og med en utrolig bra syre som holder smaken lenge. Med andre ord langt unna den lettdrikkelige eple- og sitrusfriske stilen som kjennetegner de fleste chabliser på dette nivået.

Knallgodt følge til skreimølje , robuste fiskeretter og det meste innen lyst kjøtt.

Lagringskandidater
Dette er derfor interessante objekter for vinkjelleren, og altså uten å måtte gå til premier eller grand cru. Produsenten er typisk for de mindre kjente navnene i Chablis, familieeid og med et begrenset antall viner i porteføljen. I tillegg lager de selvsagt også petit chablis samt Fourchaume Premier Cru, og litt rødt av pinot noir.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Savary Chablis Vieilles Vignes 2004

Produsent:
Savary
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
188,00 kr
Varenummer:
5118201
90 Poeng
Les smaksnotatene »

Savary Chablis 2007

Produsent:
Savary
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
167,00 kr
Varenummer:
5118101
89 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen