Knallbillig og god

80 kroner er det ikke mange gode viner som koster. Denne går det heller ikke 13 av på dusinet.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Så er da også Morando Grignolino d'Asti 2008 (10751) satt ned fra 96 kroner, også det en gunstig pris for denne vinen som kan kalles Piemonte light. Druen grignolino gir nemlig mye saftig røde bær-, blomster- og urtepreg, moderat alkohol og slanke men ofte tydelige tanniner. Morandos utgave karakteriseres av myke tanniner, men har likevel et tilstrekkelig bitt.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Den lette stilen til tross, er den en super matvin til alt fra spekemat, pasta, pizza, soppretter til risotto.

Noe mer fasthet
Det finnes imidlertid heftigere utgaver av denne druen, om ikke så mange her i Norge. Men Terre di Vignale Grignolino del Monferrato Casalese 2008 (80411) har noe mer fasthet. Den finnes dessuten i de fleste polutsalg.

For enda mer utfordring oppfordres du å oppsøke spesialpolene i Vika eller Valkendorfgaten som lanserte tre ulike grignolinoer i oktober . Kanskje er det noen igjen? Uansett er grignolino en veldig lokal vinstil, men som bør prøves ut av enhver Italia-frelst.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.

Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Morando Grignolino d'Asti 2008

Produsent:
Casa Vinicola Morando
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 6
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
79,90 kr
Varenummer:
1075101
83 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen