Ukens vin
Knallgod billigvin på et pol nær deg

Knallgod billigvin på et pol nær deg

Denne italienske vinen er fortsatt å få til en super pris og perfekt til sommerlige og upretensiøse matgleder.
Aase E. Jacobsen
09 August 2015 - 03:55
Pilastri Rosso Piceno skuffer aldri.

Saladini Pilastri Rosso Piceno 2013 er herlig saftig og frisk med veldig godt  kirsebærpreg. Et supert valg til pasta, lettere grillmat med svin eller kylling eller også smaksrike torskeretter.

Mye for penga

Denne vinen har gledet mange i årgang etter årgang og finnes i nesten alle polutsalg.Den er akkurat nå i et årgangsskifte, men det spiller ingen rolle om du får 2013 eller den noe ferskere 2014, for de holder like godt mål begge to.

Til tross for at dette er en vin som er laget «med kjærlighet» holder prisen seg på et nivå som er forbeholdt kommersielle viner.

Årsaken er at området Piceno i Marche ennå ikke nyter godt av samme berømmelse som vinene fra den andre siden av Apeninnene, nemlig Umbria og i enda større grad, Toscana. Like fullt byr Marches røde viner på mye god karakter for som sagt en liten penge.

Boksen er også et godt valg.
Men denne er aller mest interessant.

Produsenten Saladini Pilastri jobber dessuten økologisk og samtidig veldig tradisjonelt. Derfor smaker vinene herfra veldig ekte og av vokststedet. Det gjelder også boksutgaven av denne vinen, Saladini Pilastri Rosso Piceno 2013, selv om den som alle andre boksviner, er litt lettere.

Kupp fra enkeltvinmark

Fra Saladini Pilastris økologisk dyrkete vinmarker.

Men uansett et veldig godt alternativ til hverdagsmaten som pasta, pizza eller grønnsakretter.

Pilastri har også en mer seriøs vin, Saladini Pilastri Vigna Montinello Rosso Piceno 2011, som er laget av druer fra én enkelt vinmark. Det gir normalt større grad av presisjon og Montinello lever opp til forventningene. Den er konsentrert og fyldig med god frukt og fint jordsmonnspreg. Og et aldri så lite kupp i sin prisklasse.

Her kan du lese om hvorfor denne vinen er så god

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri
Dagens rett

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri

Denne suppeoppskriften med masse smak og krydder er perfekt nå som høstmørket er på sitt mørkeste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her