Ukens vin
Knallgod billigvin på et pol nær deg

Knallgod billigvin på et pol nær deg

Denne italienske vinen er fortsatt å få til en super pris og perfekt til sommerlige og upretensiøse matgleder.
Aase E. Jacobsen
09 August 2015 - 03:55
Pilastri Rosso Piceno skuffer aldri.

Saladini Pilastri Rosso Piceno 2013 er herlig saftig og frisk med veldig godt  kirsebærpreg. Et supert valg til pasta, lettere grillmat med svin eller kylling eller også smaksrike torskeretter.

Mye for penga

Denne vinen har gledet mange i årgang etter årgang og finnes i nesten alle polutsalg.Den er akkurat nå i et årgangsskifte, men det spiller ingen rolle om du får 2013 eller den noe ferskere 2014, for de holder like godt mål begge to.

Til tross for at dette er en vin som er laget «med kjærlighet» holder prisen seg på et nivå som er forbeholdt kommersielle viner.

Årsaken er at området Piceno i Marche ennå ikke nyter godt av samme berømmelse som vinene fra den andre siden av Apeninnene, nemlig Umbria og i enda større grad, Toscana. Like fullt byr Marches røde viner på mye god karakter for som sagt en liten penge.

Boksen er også et godt valg.
Men denne er aller mest interessant.

Produsenten Saladini Pilastri jobber dessuten økologisk og samtidig veldig tradisjonelt. Derfor smaker vinene herfra veldig ekte og av vokststedet. Det gjelder også boksutgaven av denne vinen, Saladini Pilastri Rosso Piceno 2013, selv om den som alle andre boksviner, er litt lettere.

Kupp fra enkeltvinmark

Fra Saladini Pilastris økologisk dyrkete vinmarker.

Men uansett et veldig godt alternativ til hverdagsmaten som pasta, pizza eller grønnsakretter.

Pilastri har også en mer seriøs vin, Saladini Pilastri Vigna Montinello Rosso Piceno 2011, som er laget av druer fra én enkelt vinmark. Det gir normalt større grad av presisjon og Montinello lever opp til forventningene. Den er konsentrert og fyldig med god frukt og fint jordsmonnspreg. Og et aldri så lite kupp i sin prisklasse.

Her kan du lese om hvorfor denne vinen er så god

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her