Ukens vin
Knallgod billigvin på et pol nær deg

Knallgod billigvin på et pol nær deg

Denne italienske vinen er fortsatt å få til en super pris og perfekt til sommerlige og upretensiøse matgleder.
Aase E. Jacobsen
09 August 2015 - 03:55
Pilastri Rosso Piceno skuffer aldri.

Saladini Pilastri Rosso Piceno 2013 er herlig saftig og frisk med veldig godt  kirsebærpreg. Et supert valg til pasta, lettere grillmat med svin eller kylling eller også smaksrike torskeretter.

Mye for penga

Denne vinen har gledet mange i årgang etter årgang og finnes i nesten alle polutsalg.Den er akkurat nå i et årgangsskifte, men det spiller ingen rolle om du får 2013 eller den noe ferskere 2014, for de holder like godt mål begge to.

Til tross for at dette er en vin som er laget «med kjærlighet» holder prisen seg på et nivå som er forbeholdt kommersielle viner.

Årsaken er at området Piceno i Marche ennå ikke nyter godt av samme berømmelse som vinene fra den andre siden av Apeninnene, nemlig Umbria og i enda større grad, Toscana. Like fullt byr Marches røde viner på mye god karakter for som sagt en liten penge.

Boksen er også et godt valg.
Men denne er aller mest interessant.

Produsenten Saladini Pilastri jobber dessuten økologisk og samtidig veldig tradisjonelt. Derfor smaker vinene herfra veldig ekte og av vokststedet. Det gjelder også boksutgaven av denne vinen, Saladini Pilastri Rosso Piceno 2013, selv om den som alle andre boksviner, er litt lettere.

Kupp fra enkeltvinmark

Fra Saladini Pilastris økologisk dyrkete vinmarker.

Men uansett et veldig godt alternativ til hverdagsmaten som pasta, pizza eller grønnsakretter.

Pilastri har også en mer seriøs vin, Saladini Pilastri Vigna Montinello Rosso Piceno 2011, som er laget av druer fra én enkelt vinmark. Det gir normalt større grad av presisjon og Montinello lever opp til forventningene. Den er konsentrert og fyldig med god frukt og fint jordsmonnspreg. Og et aldri så lite kupp i sin prisklasse.

Her kan du lese om hvorfor denne vinen er så god

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 28. januar i Oslo

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen

Det er sjelden du får møte en Master of Wine og smake viner som ikke er tilgjengelig i Norge. Denne kvelden vil du ikke gå glipp av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her