Kosevin fra Rhône

En saftig og krydret rødvin som passer til veldig mye er det alltid plass til - i hvert fall når den koster akkurat hundrelappen.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Meffre Prestige Côtes du Rhône 2005 (41433) er en vin du bare må like fordi den er så umiddelbart inntagende med sin ungdommelige bærfrukt, gode saftighet og fine jordsmonnskarakter. Totalt upretensiøs men definitivt ikke useriøs. En kosevin som koser seg like mye sammen med litt uformell mat - som retter med lyst kjøtt eller lam, gjerne krydrete utgaver, og som til og med tåler litt skarpe oster. Men dette er ingen vin å putte i kjelleren, nyt den mens den er på høyden i den lange kuldeperioden vi har foran oss, litt krydret bærpreg bruker være en god medisin for å komme gjennom vinteren.

Denne typiske Rhône-blandingen av grenache, syrah, cinsault og mourvèdre er signert Gabriel Meffre - en moderne form for kooperativ som siden 1936 har samlet et stort antall vinbønder i den sørlige delen av Rhône-dalen. Dette eksportorienterte vinfirmaet produserer ikke mindre enn 16 millioner flasker i året, riktignok fordelt på en lang rekke cuvéer fra så vel Rhône som Languedoc.

Prestige befinner seg sånn midt på Meffre-treet hva investering i druekvalitet angår. I Norge er også en annen og mer seriøs côtes-du-rhône fra Meffre tilgjengelig, Laurus Côtes du Rhône 2001 (42181) en modnere utgave som trives best sammen noe mer forseggjorte retter, lammefilet med sjysaus, lyst kjøtt med soppfølge eller vellagrete men milde oster. Dessuten en saint joseph i 2002-versjon, Les Serins St. Joseph 2002 (20358) , som dessverre ikke følger opp sin forgjenger, men som er verd å vende tilbake til når en mer interessant årgang som 2003 eller 2004 overtar om ikke så altfor lenge.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS og SMS
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det som SMS eller MMS-tekstmelding på mobiltelefonen din.

w MMS:
Skriv Ukens og send til 2004 .
Du mottar deretter Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - hver tirsdag.
Tjenesten koster 5 kroner pr. mottatt melding.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Ukens stop og sender til 2004 .

w SMS:
Skriv varsle ukensvin og send til 1986. Du får Ukens vin sendt som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke.
Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kroner 5 pr. mottatt melding.

Bestille SMS kun én gang: Skriv ukensvin (i ett ord) og send til 1986. Etter noen sekunder får du Ukens vin på displayet.

Ukens vin som e-post er en spennende tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis . Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Alle andre kan først lese om Ukens vin på onsdag. Det gir deg et forsprang når du vil kjøpe en av godbitene, samtidig som du rekker å bestille dem til helgen.
 
Benytt påmeldingsfeltet nedenfor for å melde deg på Ukens vin:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen