Kremet blåskjellsuppe
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skråskjær baguetter i skiver, lag en blanding med løk og smør som du smører på bruschettaen før du rister den lett i ovnen.
Vask blåskjellene, sjekk at det ikke er noen som åpner seg etter de har vært i kaldt vann. Da må de kastes.
Bruk en vid kjele, ha i olje og hakk 2 sjalottløk og sviss dette litt i kjelen. Ha i halvparten av hvitvinen, og la denne redusere seg i 3 min. Ha i alle blåskjellene (husk å bruke en stor kjele. Om ikke må du gjøre denne operasjonen i to omganger). Når blåskjellene åpner seg, rist litt på kjelen for å være siker på at alle er åpnet. Men blåskjellene må ikke stå for lenge og dampe, da blir de seige. Det er kun snakk om totalt 5-10 min. Ta ut blåskjellene fra kraften, og sil kraften.
Server dette som på bildet, legg en bruschetta på toppen.
Se mange deilig oppskrifter med blåskjell her
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av melk.no

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.