Dagens rett

Kremet blåskjellsuppe

Hvem kan vel si nei til blåskjell og hvitvin? Sjøen har om mulig det aller beste spiskammerset. Og selvsagt bør vi kjenne vår besøkelsestid nå som sommeren er her for fullt. Husk å kjøpe inn et par flasker hvitvin, for en drøy halvliter skal i kjelen!

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Kremet blåskjellsuppe

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 stk
Rosmarinkvast
Bruschetta
50 stk

Fremgangsmåte

Skråskjær baguetter i skiver, lag en blanding med løk og smør som du smører på bruschettaen før du rister den lett i ovnen.

Vask blåskjellene, sjekk at det ikke er noen som åpner seg etter de har vært i kaldt vann. Da må de kastes.

Bruk en vid kjele, ha i olje og hakk 2 sjalottløk og sviss dette litt i kjelen. Ha i halvparten av hvitvinen, og la denne redusere seg i 3 min. Ha i alle blåskjellene (husk å bruke en stor kjele. Om ikke må du gjøre denne operasjonen i to omganger). Når blåskjellene åpner seg, rist litt på kjelen for å være siker på at alle er åpnet. Men blåskjellene må ikke stå for lenge og dampe, da blir de seige. Det er kun snakk om totalt 5-10 min. Ta ut blåskjellene fra kraften, og sil kraften.

Sausen:
Kutt resten av løken sviss disse i kjelen, fyll på med resten av vinen, reduser i 3-4 min, ha i fløten og blåskjellkraften. La dette stå og kose seg i 15 min. Smak til med salt og pepper.
 

Server dette som på bildet, legg en bruschetta på toppen.

Se mange deilig oppskrifter med blåskjell her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
 
Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen