Krydret lekkerbisken

La deg forføre av denne sterke og lekre drinken med det fyldige preget og den lett bitre snerten som ligger under det søte.

Nye varianter av gode, klassiske drinker er alltid morsomt å prøve, og denne drinken gir deg et skikkelig kick.
 
København er et eldorado for alle som liker god mat og godt drikke, og midt i hjertet av Nørrebro finner du den intime loungebaren Gilt som har skapt seg et renommé blant alle som elsker en god cocktail i byen.
Det er Peter Altenburg som står bak baren som henter sitt navn fra grunnprinsippene ved å lage en drink; glass, ice, liquor (brennevin) og topping (blandevann).
 
Barkartet i den minimalistiske baren består av en god blanding av klassiske drinker sammen med en rekke nyskapninger fra Gilts bartendere.
 
 
Her har bartenderene ved Gilt byttet ut den vanlige cachacaen i den klassiske caipirinha'en med en skikkelig røykfylt single malt whisky fra Islay, noe som gir en helt ny dybde og smaksrikdom til drinken.
 
I tillegg har de brukt en ingefærsirup som gir en pepperaktig og sterk smak til drinken. Hvis du ikke har tid til å lage en ingeærsirup kan du rive litt fersk ingefær i drinken, men da bør du bruke litt mer sukker.
 
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online .
 
 
Vi ønsker deg en riktig god helg!
 
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post . Se lenger ned for mer info.

Ginger Caipirisky

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

0.5 ts
1.5 cl
ingefærsirup

Fremgangsmåte

Ha limebitene i et solid rocksglass og tilsett sukker og ingefærsirupen.
 
Knus alt sammen med en morter eller en barskje og fyll glasset halvt opp med knust is.
 
Ha i whiskyen og rør rundt, topp opp med knust is og server med et sugerør.
 
Røykpreget på whiskyen som benyttes her gir denne klassiske drinken en ny spennende dimensjon, mens ingefæren gir en pepperaktig og søtlig finish.
 
 
 
Tips: Ingefærsirup lager du lett selv ved å rive frisk ingefær (1 rotbit på 100 g) og koke opp dette sammen med god eplejuice og sukker i forholdet 5:1. Avkjøl sirupen og sil den over på en ren flaske - den skal ha en søt, men kraftig smak.
 
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Min Bartender
Visste du at du nå kan legge alle dine gode drinkoppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Bartender kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her

Ukens drink som e-post er en tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis. Hver fredag får du som abonnerer på Ukens drink en e-post med helgens lekreste drink - rett i e-postkassen din.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen