Dagens rett

Kveite med asparges og hollandaise

Vi trår til med et lekkert fiskemåltid selv om det er en ganske alminnelig hverdag. Og lekkert er det, for bedre matfisk enn kveite skal du vel lete lenge etter. I dag skal fisken dampes, og med deilig asparges til maner dette til bruk av en frisk og elegant sauvignon blanc i glasset.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Kveite med asparges og hollandaise

Fremgangsmåte

Skjær kveitefileten i serveringsstykker og legg dem i saltlake i 10 minutter. Tørk dem på kjøkkenpapir, og ha på nykvernet pepper.

Sausen:
Bland eddik og pepper og kok til nesten alt er fordampet. Tilsett vann og rør blandingen sammen med eggeplommene. Pisk eggblandingen i vannbad til eggeplommene tykner og har fått et volum. Tilsett smeltet klaret smør litt om gangen.

Hvis sausen blir for tykk, kan den skille seg. Tilsett da litt lunket vann.

Smak til med sitron, salt og pepper. Tilsett gjerne litt friske urter.

Kok opp vann, legg i fiskestykkene, sett ned varmen og la fisken trekke rett under kokepunktet i 8-12 minutter.

Ha litt vann og smør i bunnen av en kjele og kok opp. Legg i asparges og kok slik at de fortsatt har tyggemotstand.

Nykål, spisskål og gulrøtter passer også til denne retten.

Sendt inn av

Foto: EFF

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
 
Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen