Kveite med asparges og hollandaise
Foto: Godfisk.no

Kveite med asparges og hollandaise

Nydelig kveite, hollandaisesaus og smørkokte grønnsaker, gjerne asparges og nykål for ekstra vårfølelse.

Fremgangsmåte

  1. Skjær kveitefileten i serveringsstykker og legg dem i saltlake i 10 minutter.
  2. Tørk dem på kjøkkenpapir, og ha på nykvernet pepper.
  3. Kok opp vann, legg i fiskestykkene, sett ned varmen og la fisken trekke rett under kokepunktet i 8-12 minutter.
  4. Sausen:
  5. Bland eddik og pepper og kok til nesten alt er fordampet.
  6. Tilsett vann og rør blandingen sammen med eggeplommene.
  7. Pisk eggblandingen i vannbad til eggeplommene tykner og har fått et volum.
  8. Tilsett smeltet klaret smør litt om gangen.
  9. Hvis sausen blir for tykk, kan den skille seg. Tilsett da litt lunket vann.
  10. Smak til med sitron, salt og pepper. Tilsett gjerne litt friske urter.
  11. Asparges: Ha litt vann og smør i bunnen av en kjele og kok opp.
  12. Legg i asparges og kok slik at de fortsatt har tyggemotstand.
  13. Hold varme til servering.
  14. Strimlet nykål eller spisskål og gulrøtter surret i smør passer også til denne retten.

Flere fristende retter med kveite finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her