Det som er så supert med hel kylling, er at den metter mange og at den lager seg omtrent selv i ovnen. Om du bruker steketermometer, har du imidlertid bedre kontroll. Siden lårene tar lengst tid, er det i den tykkeste delen av låret at du skal stikke termometeret. Ved maks 70 grader kjernetemperatur er de gjennomstekte. Husk at steketiden påvirkes av størrelsen på kyllingen. I oppskriften er det tatt utgangspunkt i en kylling på 1,5 kilo.
Dagens rett

Foto: (Teleginatania)
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.
26 April 2025 - 00:00
Kylling med saus av stekesjy, creme fraiche og rosmarin

Fremgangsmåte
- Ovnen settes på 225 grader.
- Legg den klargjorte kyllingen i en ildfast form.
- La kyllingen først steke i ca. 10 min.
- Ta den ut av ovnen og skru ned varmen til 190 grader.
- Legg en stor smørklatt på toppen.
- Blant olje med rosmarin, paprika, pepper og salt.
- Hell over kyllingen.
- Hell hvitvin/vann i formen.
- Sett kyllingen i ovnen igjen. Etter ytterligere ca. 10 min. kan du legge nok en stor smørklatt på.
- Kyllingen er ferdig etter ca 1 time og 10 minutter, eller når klar kjøttsaft pipler ut.
- Saus med creme fraiche og rosmarin:
- Ta kyllingen ut av formen og skrap sjyen over i en kjele ved hjelp av en slikkepott.
- Tilsett creme fraiche og soyasaus i kjelen.
- Kok opp og la trekke til smakene har satt seg.
- Smak evt til med pepper.
- Hold sausen varm.
- Skjær opp kyllingen og server med sausen oppå, samt en frisk salat ris eller poteter ved siden av.
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå