La Habana Nationale

Apéritif lanserer nå Ukens drink - til glede og inspirasjon for deg som er glad i å mikse dine egne drinker. Hver fredag fremover vil du få servert en ny drink, ofte presentert av drinkens opphavsmann. Først ut er Knut Hveding fra Fogo/Buddha Bar som også forteller oss historien bak hans drink.

- Jeg velger å presentere La Habana Nationale fordi den har et sus av vår og sommer over seg. Når man smaker denne kjenner man solvarmen inne i seg og bølgene som vasker tærne, forteller Hveding.

Her følger hans forslag til Ukens drink:

La Habana Nationale

Antall porsjoner

1

Ingredienser

4 cl
Havana Club
1 cl
Cherry Heering

Fremgangsmåte

Fyll glasset med knust is. Ha i ingrediensene unntatt soda. Toppes med soda. Rør godt. Bruk dine kreative evner når du skal pynte drinken.

Denne drinken plukket jeg opp i en fantastisk rombar i Stockholm (ikke på Cuba...) som heter Cubana Bar på Sveavägen. De har et utrolig utvalg av romsorter og et meget bra drikkekart, og ikke minst; masse Cubanere som danser salsa så bra at en stakkars nordmann blir sittende i baren og koser seg der i stedet.

Mojitobølgen har hengt lenge over byen nå, men dette er en verdig arvtaker på de sydlandske drikker. Denne drinken er også meget lett å justere smaksmessig. Om man ønsker en litt frisk drink er det bare å ta litt ekstra limejuice i. Ønsker man en litt søtere variant, øker man mengden sukkerlake (gomme sirup).

Vær nøye med målene når du skal lage drinken, da litt for mye Cherry Heering vil ødelegge den balanserte smaken.
Skål!

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Min Bartender
Visste du at du nå kan legge alle dine gode drinkoppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Bartender kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen