Ukens kake

Rabarbra- og jordbærostekake

Planlegger du kakebordet til 17. mai? Med denne får du også ryddet i fryseren
Foto: (Dansukker.no)

Planlegger du kakebordet til 17. mai? Med denne får du også ryddet i fryseren

En lekker ostekake med enten årets friske jordbær og rabarbra eller det du har i fryseren.
Aase E. Jacobsen
11 Mai 2023 - 11:00

Hvem har ikke rabarbra fra i fjor i fryseren og kanskje sågar jordbær? Ikke la dem gå til spille, men bruk dem i en oppskrift som denne. Kanskje er du derimot så heldig at årets rabarbraskudd er så store at de kan høstes allerede? Ja da er jeg ikke i tvil om hva jeg ville gjort. Må du ty til butikkens importjordbær, er det ingen krise, for de gjøre en fin jobb i en kompott som denne. Husk et dryss med melis over importbærene som skal brukes til pynt, da blir de søtere.

Rabarbra- og jordbærostekake

Rabarbra- og jordbærostekake

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 175 °C, over- og undervarme.
  2. Kakebunn: Knus Digestive-kjeksene. 
  3. Bland med smør og demerarasukker
  4. Trykk inn i en form, ca. 20 cm i diameter med avtagbar bunn.
  5. Stek midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl.
  6. Ostefyll: Visp sammen alle ingrediensene utenom kremfløten til fyllet, til en jevn blanding.
  7. Tilsett krem og visp luftig.
  8. Legg på digestivebunnen og sett i kjøleskap.
  9. Rabarbra- og jordbærkompott: La rabarbrabitene og jordbærene småkoke til de er myke.
  10. Tilsett syltesukker og kok i ca. 4 minutter.
  11. Fjern fra platen og bland til en jevn masse.
  12. Hell kompotten over ostekaken og sett i kjøleskap i minst 4 timer, gjerne over natten.
  13. Pynt med friske jordbær.

Her finner du flere deilige ostekaker

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her