Laks helt nuts

At noe så elegant og smakfullt kan være så enkelt - slik har du neppe smakt laks før!
Redaksjonen
19 Mai 2007 - 02:00

Laks er helt klart en av de fiskene vi spiser mest av, og du kan gjøre utrolig mye med den også.
 
Det er nettopp det vi har gjort med denne dagens rett, der vi har kombinert denne deilige fisken med nye spennende smaker.
 
Dette er også oppskriften for hverdagsgourmeten - her kan du briljere uten å gå konkurs, og det er en fryd for øye såvel som gane.
 
Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Laks helt nuts (Bocconcini)

Laks helt nuts (Bocconcini)

Antall porsjoner

4

Tilberedning

5 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Finhakk soppen og brun den i en panne i smøret. Tilsett balsamicoen og vannet.

La koke inn i ca 10 minutter, ha soppblandingen i en matbereder og kjør til du har en glatt konsistens. Sett til side.

Hakk nøtter og koriander grovt. Ha nøtter, mandler, sesamfrø, hel pepper og koriander i en tørr, varm panne og bland godt. Rør hele tiden slik at nøttene ikke brenner seg - ta av etter ca 4-5 minutter.

Del hver laksefilet opp i tre like store stykker, krydre med salt og pepper og dekk den med nøtte- og urteblandingen. Stek over middels - høy varme i litt olje i 3 minutter på hver side.

Varm opp vinaigretten og ha i de blansjerte småløkene.

Server laksen med løk, vinaigrette, persille, gode poteter og friske cherrytomater.

Tips: Å blansjere vil si å koke grønnsaker i godt saltet vann  til de blir nesten møre og så avkjøle de hurtig i iskaldt vann. Bruk ca 1 ss salt pr liter vann ved blansjering.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Vurder oppskriften
0
0/5 etter 0 anmeldelser
Din vurdering:

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje
Ukens drink

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Grønn softis-suksess på brygga

Pascals lysgrønne softis-kiosk på Aker Brygge i Oslo er en stor suksess.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje
Ukens drink

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi kotelettene en italiensk vri
Dagens rett
Koteletter og pasta med oliven og kapers

Gi kotelettene en italiensk vri

Det er ikke så mye som skal til for å gjøre svinekoteletter til et festmåltid - og det midt i uka. Følg denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her