Laks helt nuts (Bocconcini)
Foto: Studio Frea

Laks helt nuts (Bocconcini)

Fremgangsmåte

Finhakk soppen og brun den i en panne i smøret. Tilsett balsamicoen og vannet.

La koke inn i ca 10 minutter, ha soppblandingen i en matbereder og kjør til du har en glatt konsistens. Sett til side.

Hakk nøtter og koriander grovt. Ha nøtter, mandler, sesamfrø, hel pepper og koriander i en tørr, varm panne og bland godt. Rør hele tiden slik at nøttene ikke brenner seg - ta av etter ca 4-5 minutter.

Del hver laksefilet opp i tre like store stykker, krydre med salt og pepper og dekk den med nøtte- og urteblandingen. Stek over middels - høy varme i litt olje i 3 minutter på hver side.

Varm opp vinaigretten og ha i de blansjerte småløkene.

Server laksen med løk, vinaigrette, persille, gode poteter og friske cherrytomater.

Tips: Å blansjere vil si å koke grønnsaker i godt saltet vann  til de blir nesten møre og så avkjøle de hurtig i iskaldt vann. Bruk ca 1 ss salt pr liter vann ved blansjering.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag
Dagens rett
Spagetti med enkel tomatsaus og bacon

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag

Hjemmelaget tomatsaus smaker bedre og koster mindre enn kjøpesaus. Dagens oppskrift er i tillegg både rask og enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her