- Start med vinaigretten: Finhakk soppen og brun den i en panne i smøret. Tilsett balsamicoen og vannet.
 - La koke inn i ca 10 minutter, ha soppblandingen i en blender og kjør til du har en glatt konsistens. Sett til side.
 - Nøttetopping: Hakk nøtter og koriander grovt. Ha nøtter, mandler, sesamfrø, hel pepper og koriander i en tørr, varm panne og bland godt. Rør hele tiden slik at nøttene ikke brenner seg - ta av etter ca 2-3 minutter. Ha nøttene i en skål og rør inn smør.
 - Del laksefileten opp i stykker a 150 gram
 - Krydre med salt og pepper og dekk den med nøtte- og urteblandingen.
 - Legg i smurt ildfast form.
 - Sett i steikeovnen ved 150 grader i ca 10 minutter. Ta ut før proteinene pipler ut av fiskekjøttet.
 - Varm opp vinaigretten og bland inn kokt ris, mozzarellakuler delt i to og blansjerte grønnsaker.
 - Server laksen oppå vinaigretten.
 
Tips: Å blansjere vil si å koke grønnsaker i godt saltet vann til de blir nesten møre og så avkjøle de hurtig i iskaldt vann. Bruk ca 1 ss salt pr liter vann ved blansjering.
Vi byr på mange deilig retter med laks