Laks kan serveres på en lang rekke spennende måter, slik som dagens oppskrift. Red curry bidrar med krydderkick og kokosmelk runder det hele av.
Kokosmelk som du får tak i overalt, er en veldig takknemlig ingrediens å bruke i sjømatretter.
Flere fristende sjømatretter med kokosmelk finner du her
Laks i red curry og kokosmelk
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skjær laksefileten i store terninger.
Varm soyaoljen i en panne og brun lakseterningene på begge sider. Legg lakseterningene på et fat.
Surr sjalottløk i pannen i ca. 2 minutter. Tilsett Thai red curry og kokosmelk. Rør ofte.
Ha i soyasaus, rød chili, fish sauce, fiskekraft-/buljong og sukker.
Tilsett lakseterningene, vårløk, limeblad og la det hele småkoke i 2-3 minutter. Dryss over frisk koriander og server med jasminris.
Flere lekre lakseoppskrifter finner du her
Prøv en av disse 13 thaiinspirerte oppskriftene
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Eksportutvalget for fisk
Foto: Tom Haga
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 Poeng
Kinn Skoddehav Kvit Indiaøl
Norge
Volum: 0.750 Pris: 99,90 Basisutvalget -
86 Poeng
Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Kabinett 2018
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 180,00 Basisutvalget -
87 Poeng
Trimbach Gewurztraminer 2016
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 224,90 Basisutvalget -
86 Poeng
Dönnhoff Riesling 2019
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 140,00 Basisutvalget -
84 Poeng
Singha Lager
Thailand
Volum: 0.330 Pris: 36,50 Basisutvalget -
84 Poeng
Fairview Goats do Roam White 2019
Sør-Afrika
Volum: 0.750 Pris: 149,90 Bestillingsutvalget -
82 Poeng
Turckheim Pinot Gris Réserve 2019
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 159,90 Basisutvalget -
85 Poeng
Wongraven Morgenstern Riesling 2019
Tyskland
Volum: 3.000 Pris: 469,90 Basisutvalget -
89 Poeng
To Øl Garden of Sweden
Danmark
Volum: 0.330 Pris: 50,90 Bestillingsutvalget