Dagens rett

Laks i red curry

Hva med en krydret vri på den kjente og kjære laksen til middag i dag?

Laks kan serveres på en lang rekke spennende måter, slik som dagens deilige oppskrift.
 
 
Under oppskriftene finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Laks i red curry og kokosmelk

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

25 minutter

Ingredienser

600 g laksefilet 
 
2 ss soyaolje 
1 finhakket sjalottløk 
3 ts Thai red curry paste
4 dl kokosmelk
1½ ts soyasaus 
1 rød chili, i strimler (fjern steinene!) 
½ ts fish sauce (kan sløyfes)
2,5 dl fiskekraft-/buljong 
1 ts sukker
2 vårløk, i tynne skiver 
4 limeblad, i fine strimler (ta bort stilken) 
2 ss frisk koriander

Fremgangsmåte

Skjær laksefileten i store terninger.

Varm soyaoljen i en panne og brun lakseterningene på begge sider. Legg lakseterningene på et fat.

Surr sjalottløk i pannen i ca. 2 minutter. Tilsett Thai red curry og kokosmelk. Rør ofte.

Ha i soyasaus, rød chili, fish sauce, fiskekraft-/buljong og sukker.

Tilsett lakseterningene, vårløk, limeblad og la det hele småkoke i 2-3 minutter. Dryss over frisk koriander og server med jasminris.

Flere lekre lakseoppskrifter finner du her

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen