Drikke
Langlivet til lavpris

Langlivet til lavpris

Denne baroloen er blant de som gir aller best valuta for pengene.
Aase E. Jacobsen
07 April 2011 - 02:00

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

 Tre hundrelapper for en vin som Tenuta la Volta Cabutto Barolo La Volta 2009 (50142) er synonymt med røverkjøp. Den har nemlig veldig god og klassisk barolokarakter samtidig som den fint tåler minst 10 år i kjelleren.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Fortsatt tradisjonalister
Den eneste som er synd med denne vinen er at den ikke lenger er i basisutvalget (men fortsatt tilgjengelig i noen butikker) og dermed et godt bevis på hvor meningsløs polets sortimentspolitikk kan være. For mer solid og stabil barolokvalitet under 300 kroner enn dette finner du knapt. Men den lar seg altså fortsatt bestille, og nå i en årgang som har den fordelen at den både er tilgjengelig i dag og ikke minst har et godt lagringspotensial og er i en klassisk stil.

Vinen lages av brødrene Osvaldo og Bruno Cabutto som overtok etter faren for noen år siden. Deretter har de endret på en del forhold. Blant annet har de introdusert ståltanker til gjæringen og uttrekkstiden som er redusert til 30 dager. Faren som kjørte en ultratradisjonell stil, lot gjerne drueskallene være med i 45 dager. Men tro ikke at det er en moderne barolostil brødrene står for. For modningen skjer fortsatt i velbrukte store fat. Og det i hele tre år.

Nebbiolofokus
Også Tenuta la Volta Cabutto Barbera d'Alba Superiore 2008 (33121) kjøres i en veldig tradisjonell stil selv om både uttrekkstid og fatmodning er langt kortere. Men den er en veldig god vin i sin kategori. Det er imidlertid ikke gitt at denne vinen forblir i Cabuttos portefølje, for nå gjelder det nemlig nebbiolo for alle penga for de to brødrene. Tidligere var Cabutto "berømt" for din dolcetto fra gamle vinstokker, men den lages (dessverre) ikke lenger. Alle plantene er nå erstattet med nebbiolo, og barbera-plantene ligger  an til å få samme skjebne.

Cabuttos vingård, Tenuta la Volta, ligger høyt og fritt i landskapet, ved 300-400 m.o.h., så vidt innenfor grensen til La Morra, med utsyn til Barolo by. Samtlige vinmarker omkranser vingården, og den gamle borgen, Castello della Volta.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.
Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Få servert 8 fantastiske viner fra Piemonte
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 22. september i Oslo

Få servert 8 fantastiske viner fra Piemonte

Den 22. september kan du nyte et bredt spekter viner fra en velkjent vinprodusent fra Piemonte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her