Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Drikke
original.jpg

Langlivet til lavpris

Denne baroloen er blant de som gir aller best valuta for pengene.
Aase E. Jacobsen
07 April 2011 - 01:00

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

 Tre hundrelapper for en vin som Tenuta la Volta Cabutto Barolo La Volta 2009 (50142) er synonymt med røverkjøp. Den har nemlig veldig god og klassisk barolokarakter samtidig som den fint tåler minst 10 år i kjelleren.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Fortsatt tradisjonalister
Den eneste som er synd med denne vinen er at den ikke lenger er i basisutvalget (men fortsatt tilgjengelig i noen butikker) og dermed et godt bevis på hvor meningsløs polets sortimentspolitikk kan være. For mer solid og stabil barolokvalitet under 300 kroner enn dette finner du knapt. Men den lar seg altså fortsatt bestille, og nå i en årgang som har den fordelen at den både er tilgjengelig i dag og ikke minst har et godt lagringspotensial og er i en klassisk stil.

Vinen lages av brødrene Osvaldo og Bruno Cabutto som overtok etter faren for noen år siden. Deretter har de endret på en del forhold. Blant annet har de introdusert ståltanker til gjæringen og uttrekkstiden som er redusert til 30 dager. Faren som kjørte en ultratradisjonell stil, lot gjerne drueskallene være med i 45 dager. Men tro ikke at det er en moderne barolostil brødrene står for. For modningen skjer fortsatt i velbrukte store fat. Og det i hele tre år.

Nebbiolofokus
Også Tenuta la Volta Cabutto Barbera d'Alba Superiore 2008 (33121) kjøres i en veldig tradisjonell stil selv om både uttrekkstid og fatmodning er langt kortere. Men den er en veldig god vin i sin kategori. Det er imidlertid ikke gitt at denne vinen forblir i Cabuttos portefølje, for nå gjelder det nemlig nebbiolo for alle penga for de to brødrene. Tidligere var Cabutto "berømt" for din dolcetto fra gamle vinstokker, men den lages (dessverre) ikke lenger. Alle plantene er nå erstattet med nebbiolo, og barbera-plantene ligger  an til å få samme skjebne.

Cabuttos vingård, Tenuta la Volta, ligger høyt og fritt i landskapet, ved 300-400 m.o.h., så vidt innenfor grensen til La Morra, med utsyn til Barolo by. Samtlige vinmarker omkranser vingården, og den gamle borgen, Castello della Volta.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.
Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

iStock-622924262.jpg
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

bucollage-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter og nye årganger i BU og TU mars 2021

Rekordmye godt: Disse 1090 produktene kan du velge mellom

Marsnyhetene byr på viner og andre godsaker fra den absolutte øverste hylle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

iStock-1268440016.jpg
Ukens drink
Clover Club cocktail

Denne drinkklassikeren kommer du til å slå veldig godt an

Den har nok av både styrke og fruktighet til å være den forstående kvinnedagen verdig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

basismars-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter basis mars 2021

Det er sjeldenhetene som skinner i basishylla denne gangen

Vi snakker om Colares vest for Lisboa. Vil du smake vinhistorie, får du det her, men vær rask, for det er snart ikke mer igjen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

low_calorie_mud_cake.jpg
Ukens kake
Trøffelkake lettversjonen

Selv en lettutgave kan smake godt - bare prøv denne

Med lettmargarin i stedet for smør, sparer du litt på kaloriene, men ikke på smaken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

asiatisk-skrei.jpg
Dagens rett
Skrei med asiatiske smaker

Med denne kombinasjonen får du en helt ny smaksopplevelse av skrei

Her er det nemlig mye spennende fra asiahylla som gjør jobben.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

php2p5lyl.jpg
Dagens rett
Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Så enkelt lager du pastaen selv

Og når du har laget den fra bunnen av, trenger du nesten ikke noe annet til. Så godt smaker det. Men litt sopp og fløte gjør underverker.

Les hele saken
iStock-1130934320.jpg
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

phpxaqhtg.jpg
Dagens rett
Aichas indiske chana masala med kveite

Denne retten kan serveres med eller uten fisk

Den er derfor et perfekt alternativ når noen rundt bordet ønsker et vegetarisk alternativ. For her kommer chana masale-en og kveiteskivene for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

phpesinuw.jpg
Dagens rett
Orientalsk rekerett

Med denne sausen kan du variere middagen i det uendelige

Om det ikke er reker som står på menyen i dag, fungerer denne oppskriften like godt med fisk eller kjøtt - eller bare som den er.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her