Lekker rimelig pinot noir

Lekker rimelig pinot noir

Denne saftige og friske vinen vil gjøre suksess sammen med det lyseste kjøttet på grillen.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

God pinot noir må ikke lenger komme fra Burgund. De kjøligste delene av den sørlige halvkule har riktig så gode forhold for denne krevende druen.

Mye for pengene

Og Logan Weemala Pinot Noir 2013 (91875) fra Orange og Mudgee i Australia byr også på svært mye vin for pengene.

Les mer om regionen Orange og Mudgee

Den er saftig og frisk med fint jordsmonnspreg, fine tanniner og innsmigrende og parfymert bærpreg. Perfekt til grillet eller krydret kylling, kalkun og svin.

Finn noe godt å servere til

Produsenten Logan Wines drives av Peter og Hannah Logan. De kombinerer moderne og tradisjonelle vinmakingsteknikker. Blant annet fottråkkes ofte druene. Og gjæringen startes med naturgjær.

Også en riesling

De tilsetter imidlertid litt kjøpegjær mot slutten for å sikre at vinen blir helt tørr. Denne vinen har bare så vidt vært i kontakt med brukte eikefat, og bare for en mindre andel av innholdet.

Karakteren henter den fra det vulkanske jernholdige jordsmonnet. Druene kommerfra vinmarken Weemala som betyr «god utsikt» på aboriginerspråket. Fra de aller høyeste parsellene ved 1000 m.o.h. kommer druene til Logan Weemala Riesling 2012 (52305) . Og det kjennes på smaken for den er superfrisk og delikat og med en alkoholgrad på tysk nivå.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Logan Weemala Pinot Noir 2015

Produsent:
Logan Wines
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Australia
Område:
New South Wales
Pris:
150,00 kr
Varenummer:
9187501
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Logan Weemala Riesling 2012

Produsent:
Logan Wines
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Australia
Område:
New South Wales
Pris:
139,90 kr
Varenummer:
52305
85 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen