Lekkert i rosa

Denne roséen er ikke bare en av de aller beste i denne kuløren, den tilfredsstiller også mange av kravene som stilles til en roséchampagne.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Lacrimarosa 2013 (57236)  har altså ingen bobler. Den er derimot en av de lekreste rosévinene på markedet, med strålende syre og deilig prikking som tyder på litt rest-CO 2 . Dessuten flott mineralpreg og nydelig fruktighet i retning både røde bær og tropisk frukt. En fantastisk god matrosé til alt fra havet, særlig skalldyr, og gjerne riktig smaksrike varianter. Den fungerer også utmerket til lysere kjøttslag.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Langlivet
Denne roséens delikate og svært så raffinerte stil er vanskelig å assosiere til utgangspunktet. For den er laget av aglianico og signert Mastroberardino , en kombinasjon som bringer tankene over på en kraftig og særdeles langlivet vin.

Når aglianico opptrer i sin mest konsentrerte form tar det lang tid før elegansen titter frem. I ungdommen er den nemlig lukket og ganske så tøff hvilket skyldes druens tykke skall og dermed markante tanniner. I roséversjonen er det bare den klare fruktigheten og syrligheten som hentes ut, hvilket gir et spennende innblikk i druens struktur, og dens iboende eleganse. Derfor tåler denne roséen også å ligge noen år. 2006-utgaven smaker helt fortreffelig i dag. Og det er det ikke så mange andre roséer som gjør etter to år.

Høstes sent
Til denne roséen bruker Mastroberardino ikke de samme druene som til sine Radici Taurasier, derimot druer fra yngre vinstokker som gir noe større avlinger. Men druene høstes like imponerende sent som til disse, altså i slutten av oktober, tatt det varme klimaet i betraktning. Årsaken er at høydedragene sørøst for Napoli, som er aglianicos "tempel", er ganske kjølige og at druen har en ekstra lang modningssyklus.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Lacrimarosa Irpina Rosato 2016

Produsent:
Mastroberardino
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Campania
Pris:
169,90 kr
Varenummer:
5723601
87 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen