Lekkert i vinterkvelden

Denne châteauneufen bare må du sikre deg. Enten for å nyte nå eller i løpet av de 15 neste årene.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Cristia Châteauneuf-du-Pape 2007 (59282) er rett og slett en strålende representant for så vel appellasjon som årgang. En stor og rik vin med flott karakter, veldig gode syrer, fine faste tanniner og stor saftighet. En drøm til gode viltretter, men også til noe så enkelt som en saftig biff. Den blir med på det meste bare det er mye smak i maten.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Massiv vin
Fortsatt finnes det noen flasker igjen av toppcuvéen fra samme produsent, Cristia Châteauneuf-du-Pape Vieilles Vignes 2007 (59284) , på noen utvalgte pol. En helt unik vin, med en kraft i grenachen som du vanligvis bare finner i Priorat.

Denne massive vinen henter sine druer fra de eldste plantene på de til sammen 12 hektarene med AOC Châteauneuf-du-Pape hos Domaine Cristia. Den befinner seg i den østligste delen av appellasjonen, i Courthézon, rett ved velkjente Beaucastel .

Cristia, som er en ny Parker-yndling, har kun tappet vin med egen etikett de siste ti årene. De lager også rimeligere viner, som denne saftige grenachen .

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Cristia Châteauneuf-du-Pape 2017

Produsent:
Domaine de Cristia
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Châteauneuf-du-Pape
Pris:
409,90 kr
Varenummer:
5928201
89 Poeng
Les smaksnotatene »

Cristia Châteauneuf-du-Pape Vieilles Vignes 2007

Produsent:
Domaine de Cristia
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Châteauneuf-du-Pape
Pris:
529,90 kr
Varenummer:
5928401
94 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen